BMW M Motorsport i PUMA predstavljaju drugu ediciju BMW Art Car Capsule kolekcije

Više slika

Više slika

BMW Motorsport je udružio snage sa PUMA brendom kako bi otkrili još jednu ekskluzivnu kolekciju proizvoda inspirisanih dizajnom legendarnog BMW Art Car...

Nova Capsule kolekcija slavi prvi BMW Art Car iz 1975. godine, delo Aleksandra Kaldera (1898 – 1976). Kalder, jedan od najvažnijih skulptora američkog modernizma, napisao je prvo poglavlje u priči o BMW Art Car sa svojim stvaranjem. Kao umetnik međunarodnog ugleda i izumitelj mobila, Kalder je bio umetnička sila iza BMW 3.0 CSL sa brojem 93 koji se takmičio na 24-satnoj trci u Le Manu. Iako tehnički problem nije dozvolio njegovom automobilu da stigne do cilja, bogato obojeni trkač je naišao na izuzetno pozitivan odjek – i postao je osnivač automobilske kolekcije koja i danas ostaje jedinstvena kao fuzija kulture, tehnologije i trkačke strasti.

Za prvi BMW Art Car, Kalder je primenio pristup koji je koristio sa svojim skulpturama i mobilima, koristeći intenzivne boje i graciozno zakrivljene površine – koje je velikodušno rasporedio preko krila, haube i krova. Inspirisan neponovljivim izgledom njegovog BMW 3.0 CSL, Kalderov stil kolor blokiranja je reprodukovan na svim odevnim predmetima uključenim u novu BMW Art Car Capsule kolekciju. Ovo je druga pionirska kolekcija koju predstavljaju BMW M Motorsport i PUMA, kao omaž legendarnim BMW Art Car modelima. BMW M Motorsport i svetski poznata sportska kompanija su već sarađivali kako bi obeležili 100. rođendan pop-art ikone Roja Lihtenštajna (1923 – 1997) sa ekskluzivnom kolekcijom koja prenosi magiju i privlačnost BMW Art Car sa trkačke staze u svet mode.

Svaki predmet iz strogo ograničene druge edicije BMW Art Car Capsule kolekcije je pažljivo izrađen i oduševljava izražajnim kombinacijama boja koje preuzimaju inspiraciju iz Kalderovog BMW 3.0 CSL. Kolekcija sadrži kompletan letnji outfit sastavljen od košulje, šortsa, dve majice, kačketa i para patika, od kojih se svaki može naručiti pojedinačno.

BMW M MOTORSPORT AC SHIRT privlači pažnju sa printom koji je inspirisan Kalderovim delima u smelim bojama, uz umetnikove inicijale izvezene na desnoj strani grudnog dela i izvezeni PUMA logo na levoj. Tkani BMW M Motorsport logo sa unutrašnje strane i još jedan na bočnom šavu signaliziraju visok kvalitet i kombinuju se sa bojom usklađenim dugmićima, prepoznatljivom kragnom i ležernim krojem za sportski izgled.

BMW M MOTORSPORT AC SHORTS dele opušten kroj samouverene boje košulje, proširujući izgled sa PUMA izvezenim logoom na levoj nozi i tkanim BMW M logoom na ivici zadnjeg džepa. Elastični pojas ima učkur za bolje pristajanje, a praktični bočni džep nudi sigurno mesto za nošenje predmeta poput ključeva od automobila. I košulja i šorts izrađeni su od 75% novog pamuka i 25% recikliranog pamuka.

Kolekcija takođe uključuje bele majice kratkih rukava, obe izrađene od 30% recikliranog i 70% obnovljenog pamuka. Veoma su udobne za nošenje i sa svojim oversize krojem zrače urbanom privlačnošću. BMW M MOTORSPORT AC1 TEE ima print inspirisan Kalderovim BMW Art Car modelom na prednjoj strani i njegove izvezene inicijale na desnoj strani grudnog dela. Tkani BMW M Motorsport logo sa unutrašnje strane i još jedan na levom šavu dodaju završne detalje majici. Sa velikim printom BMW Art Car na leđima, diskretnim logotipima inspirisanim BMW Art Car modelom na grudima i BMW M Motorsport logoom sa unutrašnje strane i na bočnom šavu, BMW M MOTORSPORT AC2 TEE se takođe ističe.

BMW M MOTORSPORT AC CAP takođe preuzima pristup kolor blokiranja inspirisan Kalderovim BMW Art Car modelom. Ovaj petodelni bejzbol kačket je ukrašen tkanim BMW M Motorsport logoom na strani i izvezenim PUMA logoom na vrhu. Podesiva, visokokvalitetna metalna kopča osigurava sigurno pristajanje na svakoj glavi.

BMW M MOTORSPORT AC SNEAKER SUEDE zaokružuje kolekciju. Bazirana na ikoničnom PUMA modelu koji već 50 godina oduševljava fanove, pretežno crvena patika od antilopa impresionira sa tkanim PUMA trakama sa obe strane i grafičkim detaljima na unutrašnjoj strani jezika. PUMA logo značka na prednjoj strani je dopunjena BMW metalnim pinom na peti.

Nova BMW Art Car Capsule kolekcija sada je dostupna putem BMW Online šopa na lifestyle.bmw.com, u odabranim PUMA prodavnicama i na PUMA.com.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group