Bivši šef dizajna kompanije Rolls-Royce prelazi u Kinu

U iznenađujućem prelazu iz matičnog brenda u drugi, bivši direktor dizajna kompanije Rolls-Royce, Džils Tejlor, pridružio se kineskom luksuznom brendu Hongqi...

Matična kompanija FAW Group objavila je da će Tejlor služiti kao globalni podpredsednik dizajna i direktor kreativnog tima kineskog brenda.

U svojoj novoj ulozi, ikona britanskog brenda postaće glavni i odgovorni za stvaranje dizajnerskih strategija i koncepata unikatnih stilova za luksuzni brend Hongqi. Štaviše, on će uspostaviti FAW Advanced Design Center u Minhenu, istovremeno nadgledajući infuziju internacionalizovanih dizajnerskih filozofija u kompletan opseg ponude matične FAW fabrike i njenih proizvoda, uključujući i autonomne pasivne automobile.

Džils Tejlor će biti baziran u Minhenu, odakle će voditi globalni dizajnerski tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka. FAW Advanced Design Center uglavnom projektovati rad Hongqi brenda, uključujući oba koncepta i proizvodne automobile.

Tejlor poseduje ogromno iskustvo u dizajniranju luksuznih automobila. On je postao direktor dizajna kompanije Rolls-Royce 2012. i bio je na toj poziciji do juna 2018. godine. Tokom ovog perioda, on postaje čovek iza nekih od najvažnijih novih modela kompanije, uključujući i Down kabriolet liniju, potpuno novi Phantom i Cullinan terensku liniju. Ovaj čovek se takođe potpisao iza 103EX  koncepta autonomnog vozila britanskog brenda.

Pre nego što se pridružio Rolls-Royce brendu, dizajner je 13 godina radio za Jaguar, gde je takođe bio šef dizajna, a stoji iza trenutnih XJ sedan i XK sportskih automobila lansiranih 2005. godine. Svi se i dalje pitaju šta je dovelo do ovog značajnog prelaska, a ako ostavimo sa strane finansijsku tačku, za koju ne sumnjamo da je veoma darežljiva, pretvaranje Hongqi brenda u luksuznog globalnog igrača svakako dolazi kao pravi izazov, daleko veći od održavanja vrhunskog nivoa poslovanja kompanije Rolls-Royce.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group