Bivši direktor brenda BMW postaje predsedavajući odborom kompanije Mercedes

Daimler je postavio Bernda Pišetšrajdera kao predsedavajućeg svog odbora, menjajući Manfreda Bišhofa, koji je bio na ovoj poziciji tokom četrnaest godina...

73 godine star Pišetšrajder poseduje dugu istoriju u autmobilskoj industriji. On je počeo sa radom u BMW kompaniji 1973. godine, kao proizvodni planer i inženjer, nakon čega je promovisan u predsedavajućeg odbora brenda, gde se zadržao na funkciji od 1993. do 1999. godine.

Nemački biznismen nastavio je dalje odlazeći u Volkswagen Grupaciju početkom milenijuma, dok je sredinom prve decenije bio imenovan za izvršnog direktora kompanije Seat. Pišetšrajder je kasnije nasledio Ferdinanda Pieča kao upravnik odbora Volkswagen AG i tokom tog vremena u kompaniji, pomogao je ponovnom kreiranju Veyron 16.4 modela, pre njegovog planiranog tržišnog plasmana. On je istupio sa pozicije tokom decembra 2006. godine i njega je u Volkswagen AG brendu zamenio Martin Vinterkorn.

Pišetšrajder je poznati automobilski entuzijasta i tokom 1995. godine poptuno je slupao i uništio McLaren F1 u Bavariji. U govoru održanom tokom virtuelnog godišnjeg sastanka kompanije Daimler, Ola Kalenius komentarisao je Manfreda Bišhofa i njegovu pviotalnu ulogu koju je igrao u kompaniji.

"Pošteno je reći da je Majnfred Bišhof ostavio veliki trag u jednom delu istorije nemačke autoindustrije", izjavio je Kalenius. "Ova kompanija veoma je dobro pozicionirana u svom budućem poslovanju i to je većim delom njegova zasluga."

Bišhof je postavljen za predsedavajućeg nadzornog odbora DaimlerChrysler grupacije 2007. godine i bio je glavni čovek iza pozicioniranja Mercedes-Benz kompanije na vrhu premijum segmenta. Ovaj čovek sada će biti počasni presedavajući nadzornog odbora Daimler AG ogranka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group