Bivši direktor BMW-a optužen za proneveru sredstava

Bivši stariji izvršni direktor kompanije BMW optužen je za korupciju od srane tužilaštva u Minhenu...

Ova osoba optužena je po osamnaest tačaka komercijalne korupcije i trideset i tri tačke kršenja poverenja o trošku proizvođača automobila. Prema navodima, bivši direktor je takođe oštetio bavarski brend za ukupan iznos od 2,7 miliona evra.  

Iako su pojedini detalji vezani za ovaj slučaj potpuno nejasni, Rojters je preneo da je izvršni direktor navodno dobio sumu od 2,4 miliona evra u razmaku od 2007. do 2015. godine u zamenu za dodeljivanje konsultantskih ugovora.

U istom slučaju optužene su još četiri osobe, koje su bile u ulogama generalnih direktora, sada već nesolventne konsultantske firme koja se tereti za ucenu, pomaganje i podsticanje pronevere. Svih pet osoba uključenih u optužnicu nemačkog suda poriču bilo kakve navode iz nje.

Ovi izveštaji stigli su nakon što je nemački proizvođač otkrio brojne intrigantne tehnologije tokom ovogodišnjeg Consumer Electronics Show (CES) događaja održanog u Las Vegasu. Prva od ovih inovacija jeste novi potpuno električni iX model sa mogućnošću promene boje uz pomoć tehnologije stimulisanja putem električnih signala.

BMW je takođe iskoristio CES kako bi predstavio potpuno novi informativno-zabavni sistem za zadnja sedišta sa njegovom Theatre Screen opcijom. Ovaj sistem sastoji se od savitljivog displeja sa dijagonalom od trideset i jednog inča i 8K rezolucijom, koji se može proširiti iz neba pritiskom na dugme. Ovaj displej uključuje 5G konektivnost i opremljen je Amazon Fire TV aplikacijom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group