Bentley Continental GT Speed ser Eltona Džona

Više slika

Više slika

Odvojeno od toga što je jedan od najuspešnijih solo umetnika u istoriji, Ser Elton Džon, takođe poseduje jednu od najimpresivnijih kolekcija automobila...

Njegovu garažu, poslednjih nekoliko decenija posetili su brojni egzotični primerci, a jedan od njih je i Bentley Continental GT Speed model, kupljen pre četiri godine, kako bi u oktobru mesecu bio poklonjen njegovom mužu, Dejvidu Furnišu, koji je bio jedini vlasnik od tada.

Ovaj automobil je održavan u savršenom stanju tokom poslednjih nekoliko godina, opremljen je punom servisnom istorijom, svim mogućim pratećim dokupentima kompanije Bentley Berkshire, ali i SilverstoneAuctions kuće zadužene za njegovu prodaju.

Aukcijska kuća tvrdi da je od pojavljivanja 2014. godine, ova Bentley Continental GT Speed varijanta prešla svega 33.796 kilometara, koliko stoji na odometru, a njegova cena će se najverovatnije zaustaviti negde između 70.000 i 80.000 funti, kada se zakazani događaj i prodaja budu održali 21.-22. jula na popularnoj Silverstone trkačkoj stazi.

Ono što pored savršenog stanja modela može interesovati sve potencijalne kupce, jeste premija od 15% sa svim taksama uključenim.

U poređenju sa regularnim Continental GT modelima, Speed varijanta postavljena je 10 mm bliže zemlji i poseduje dosta dodatnih pogodnosti, kao dodatak nešto većem motoru sa snagom od 610 konja i 750 Nm obrtnog momenta. Sva ova poboljšanja u motornom odeljenju omogućuju modelu Continental GT Speed da dostigne 100 km/h iz mesta za svega 3,9 sekundi i ubrza do maksimalnih 330 km/h, što je za svaku pohvalu, i odlazi u domen superautomobila, posebno kada se uzme u obzir da se ovde radi o jednom luksuznom teškašu.

S toga, kao zaključak se može navesti da ovde imamo jedan Bentley u savršenom stanju, slavnog vlasničkog lista, po nižoj ceni novog Mercedes-Benz S kupe automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group