Audi R8 V10 Plus je superautomobil za sve vremenske prilike

Više slika

Više slika

Nemački brend Audi pre nekoliko meseci potvrdio je sve redizajnerske zahvate na svojoj R8 porodici koju je potpuno obnovio za sledeću godinu…

Prvi i najvažniji dodatak najnovijem modelu jeste laserska tehnologija koja sa V10 Plus modelima dolazi kao standard i moguće ju je videti kao plavi svetlosni signal u kućištima farova.

Ovaj sistem sadrži različite laserske obrasce koji se aktiviraju pri brzinama od 64 km/h i iznad, kada uslovi dozvoljavaju i može biti zamenjen LED dugim svetlima koja dalje poboljšavaju vidljivost.

Ostale promene kreirane na nemačkom superautomobilu uključuju dodavanje standardne visokosjajne antracitne linije V10 modela i karbonskih komponenti V10 Plus automobila, zajedno sa devetnaestoinčnim točkovima koje poseduju srebrne finiše, dostupne jedino na nekadašnjim verzijama R8 automobila.

Mnogobrojni superautomobili deluju pomalo nespremno za zimu, pa čak i jesen, ali ne i Audi R8 V10 Plus, koji je dokazao da može sa lakoćom da se izbori sa svim poteškoćama snežnih uslova, baš kao i njegov ikonični prethodnik model Quattro.

Međutim, dok je Quattro bio zverka uzgajana isključivo sa reli trkama na umu, R8 je superautomobil 21. veka i samo jedan od nekoliko u svojoj klasi koji može biti korišen za svakodnevnu vožnju bez velikih kompromisa.

Snimljen u predivnim predelima Tetra planina u poljskim Zakopanima, video koji sledi predstavlja najnoviji superautomobi nemačkog brenda u ulozi u kojoj se svi njegovi suparnici retko nalaze i pokazuje nam kako se ova mašina snalazi u zimskim uslovima sa obilnim snežnim padavinama, baš kao pravi "zimski ratnik".

Svako kome je ova slika duboko urezana u glavi, mora biti spreman da potroši najmanje 138.000 evra, koliko je potrebno izdvojiti za baznu verziju modela od 540 ks u kupe varijanti, ali i nešto oko 25.000 više za vrhunsku varijantu opsega V10 Plus, koja je ovde prikazana i koja stvara 602 ks i 560 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group