Aston Martin pretvara stari hangar u modernu fabriku

Više slika

Više slika

U velikom broju slučajeva, proizvođači automobila pristaju na saradnju sa spoljnim partnerima kako bi kreirali komponente ili sklapali celokupne linije u njihovim pogonima...

Ovo je slučaj sa velikim brojem kompanija, kao što su Mercedes, Volkswagen, ali i mnogih drugih, koje koriste usluge brojnih verfikovanih malih biznisa, sastavljenih po najvišim standardima i opremljenih vrhunskom opremom za izgradnju automobila.

Sa svim ovim na umu možemo zaključiti da izgradnja fabrike za proizvodnju automobila nije nimalo lak zadatak, niti jeftin pre svega, ali na svu sreću po kompaniju Aston Martin, njena buduća ustanova neće morati da počne sa izgradnjom od samog temelja.

Lokacija nove fabrike nalazi se nedaleko od glavnog postrojenja u Gajdonu, a biće otvorena u bivšoj vojnoj bazi St Athan u Velsu, gde će biti stvoreni proizvodni pogoni u tri velika avionska hangara.

Mesto je odabrano zahvaljujući nemalom udelu vladinih investicija, koje su dovele do stvaranja ostalih 20 lokacija koje proizvođač koristi širom sveta, uključujući i Sjedinjene Američke Države. St Athan će postati fabrika koja zapošljava preko 750 radnika na izgradnji najnovijeg krosover modela kompanije Aston Martin, kome je prethodio DBX koncept, prikazan na ženevskom sajmu automobila prethodne godine.

Kada jednom bude lansiran, proizvodni DBX model kompletiraće poslednju ponudu krosover modela visokih performansi koji silaze sa traka kompanija kao što su Lamborghini i Ferrari, a da ne pominjemo poslednje primerke brendova Maserati i Bentley.

Pre svega britanska marka mora da završi konverziju ovog prostora, ali je čitav proces uveliko u toku. Kompanija je posao prepustila nagrađivanoj kompaniji koja je ugovorom vezana za TRJ Ltd, istu lokalnu firmu koja je dobila projekat Phase 1 na tenderu prošlog decembra.

"Ovo je još jedan korak na proputovanju kroz Vels, dok naša nova fabrika već počinje da dobija oblik", izjavio je izvršni direktor kompanije Aston Martin, Endi Palmer. "Try se dokazao tokom Phase 1 projekta i mi se radujemo ponovnom radu sa ovim preduzimačem tokom nekoliko narednih projekata."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group