Aston Martin predstavlja DB5 No Time To Die Junior ediciju

Više slika

Više slika

Pre dve godine, Aston Martin najavio je partnerstvo sa producentima čuvenih filmova o Džejmsu Bondu, koje uključuje konstruisanje replika DB5 modela iz filma Goldfinger...

Iako je automobil došao sa brojnim interesantnim Bond gedžetima, samo dvadeset pet primeraka je planirano za konstruisanje, sa cenom od 3.5 miliona dolara. Ukoliko ste propustili tu priliku, imamo sjajne vesti za vas. Aston Martin je sarađivao sa The Little Car Company i EON Productions kako bi napravio električnu repliku Bond DB5, koja će doći sa pravim špijunskim alatima.

Najnoviji projekat je nastavak saradnje Aston Martin brenda i The Little Car Company, koja je prošle godine izrodila DB5 Junior. Novi Aston Martin DB5 Junior No Time To Die Edition model, kao što samo ime sugeriše, proslavlja najnoviji Bond film koji će se uskoro naći u bioskopima. Replika dvoseda predivno predstavlja sve detalje originala koje je osmislila Q divizija za najpoznatijeg tajnog agenta.

Putnička vrata imaju tajni kontrolni panel koji se može koristiti za spuštanje farova i otkrivanje mašinskih puški, aktiviranje rotacionog mehanizma registarske oznake ili pokretanje dimne zavese. Nažalost, model nema sedište koje se može katapultirati i mehanizam za stvaranje uljanog klizišta, ali, to bi možda čak i bilo previše.

Jedna očigledna razlika između originalne i Junior verzije ovog modela, pored dimenzija, jeste nedostatak krova na dečjoj verziji. DB5 Junior je kreiran kao Spider model, za razliku od Bondovog koji je kupe. Ipak, dizajn bez krova osmišljen je kako bi odrasla osoba mogla stati u vozačku kabinu.

No Time To Die edicija dobila je i više snage i veći prelazni opseg u odnosu na Junior, zajedno sa regenerativnim kočnicama, Brembo kočionim diskovima, Bilstein amortizerima i specijalnim oprugama. Samo 125 primeraka Aston Martin DB5 Junior No Time to Die izdanja će biti proizvedeno, a svaki će koštati 123.000 evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group