Apollo Project Evo model predstavlja nešto najluđe što legalno može kotrljati ulicama

Project Evo kompanije Apollo Automobili, predstavljao je neverovatan prizor tokom poslednjeg događaja održanog u Hrvatskoj i definitivno jedan od najekstremnijih superautomobila koji imaju pravo da se se kreću regularnim drumovima...

Mali proizvođač automobila prvi put se pojavio na sceni pre nekoliko godina kada je plasirao model Intensa Emozione, takođe poznatog kao IE. Ovaj automobil je osvojio industriju super i hiperautomobila svetlosnom brzinom zbog prenaglašenog dizajna i divljeg urlika 6,3 litara velikog Ferrari V12 agregata.

U novembru prošle godine, kompanija Apollo predstavila je Project Evo, poslednju ograničenu liniju superautomobila i ovo je bio prvi put da je ova zver viđena uživo. Kreacije kompanije Apollo uvek su veoma odvažne po pitanju dizajna, tako da ni Project Evo nije ništa drugačiji.

Eksterijerni dizajn ovog modela toliko je dramatičan da jednostavno nije moguće fokusirati pogled na njemu, ali su oči uglavnom privučene automatski ka zadnjem delu, gde se nalaze dugačka peraja od poklopca motora sve do zadnjeg difuzora.

Dodatna peraja mogu biti viđena na centru zadnjeg branika i svih šest poseduju svetle LED štopaljke, što ukratko znači da Evo sa zadnje strane zaista izgleda kao svemirski brod. Sa prednje strane, ovaj model je takođe pravi melem za oči zahvaljujući predivnim LED farovima, dinamičnom prednjem spliteru i obilju izloženih aerodinamičkih elemenata, dok su oblici njegove staklene kupole, hidrauličino operativnog zadnjeg krila i prominentnog krovnog usisnika vazduha zaduženi za kompletiranje ovog vanzemaljskog dizajna.

Najinteresantnije od svega jeste to što Apollo nikada nije otkrio koji se motor nalazi ispod karoserije Project Evo modela, niti koliko jedinica ove linije planira da proizvede. Bazirano samo na zvuku, možemo spekulisati da se ovde radi o modifikovanom V12 agregatu i Ferrari derivatu iz Apollo Intensa Emozione modela, dobrim najverovatnije za 769 ks, koje šalje na zadnju osovinu.

German-based Apollo Automobil, formerly Gumpert Sportwagenmanufaktur, has unveiled its Intensa Emozione replacement, the EVO, at the 2021 International Import Expo (CIIE) in Shanghai.@ApolloAutomobil #CIIE2021 pic.twitter.com/6JtHEbqBjf

— Greg Kable (@GregKable) November 5, 2021

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group