Alkantara je postala najpopularniji izbor kupaca

Više slika

Više slika

Postave od alkantare postale su veoma popularne tokom poslednjih nekoliko godina...

Došlo je dotle da čak i pojedini vlasnici Tesla Model 3 automobila, ne žele da vide svoje jedinice bez ovog prelepog materijala.

Na nesreću, ova novoostečena popularnost rezultirala je krizom epskih razmera – manjkom alkantare. Iako se bogati nisu još uvek preterano potresli, različiti izveštaji sugerišu da je potražnja za ovim materijalom sve veća, a on se trenutno koristi u plovilima, nalik jahtama, privatnim avionima, pa sve do Microsoft Surface Pro 4 računara, zbog čega njegov deficit uošte ne čudi.

Direktor brenda Alcantara, Andrea Boragno, izjavio je jednoj publikaciji da njegova kompanija proizvodi svega 8 miliona metara ovog materijala godišnje, ali su nedavno morali da napuste neke druge projekte jer trenutno njihova fabrika posluje punim kapacitetom.

Ovo je loša vest za sve ljubitelje ovog materijala, ali savršena prilika za kompaniju, koja prema navodima zarađuje oko 187,2 miliona evra godišnje. Prema direktoru, jednim delom, automobilski sektor je uvećao ukupne zahteve za 15% tokom poslednjih sedam godina.

Dok ova industrija čini oko 80% biznisa kompanije Alcantara, ona je ipak uhvaćena pomalo nespremna, posebno kada su zahtevi za njenim sintetičkim materijalom porasli za 35% tokom 2015. godine. Međutim, ovaj brend trenutno radi na postizanju svega, ujedno pokušavajući da poveća proizvodne kapacitete zahvaljujući investicijama od 300 miliona evra. Ovo se neće dogoditi preko noći, ali kompanija bi mogla da proizvodi do 16 miliona metara alkantare godišnje do kraja 2023.

Dok će nekoliko ljudi sigurno pustiti suzu za ovim nedostatkom alkantare, određeni izvori su nam predstavili interesantnu statistiku i to da je ovaj materijal lakši od kože za 50%. Takođe, upotreba alkantare na modelima kompanije Lamborghini, učinila ih je lakšim za 4,9 kilograma, u poređenju sa onim koji su imali kožne presvlake.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group