Alfa Romeo obećava po jedan model godišnje do 2026.

Izvršni direktor kompanije Alfa Romeo, Žan-Filip Imparato, izjavio je sredinom prošle nedelje da je njegov brend potpuno spreman da izbacuje po jedno novo vozilo godišnje sve do 2026. godine, startujući sa proizvodnom verzijom Tonale krosover modela već sledeće...

Tonale linija je prvobitno bila zakazana za premijerno predstavljanje krajem ove godine, ali je datum premijere odložen za mart sledeće, kako je direktor kompanije potvrdio Rojtersu. Lansiranje malog SUV modela pomereno je zbog Imparatovog nezadvoljstva performansama priključnog hibridnog sklopa.

Pravilno projektovanje elektrifikovanih vozila postalo je krucijalna stvar, posebno od kada je Stellantis preuzeo četvorogodišnji program za prelazak na električne serije. U okviru ovog plana, od 2027. godine, svi novi Alfa Romeo modeli od 2027. godine biće elektrifikovani, kako je i sam direktor potvrdio.

Imparato je prethodno izjavio da će kompanija Alfa Romeo raditi na usavršavanju svog modela poslovanja, što će značiti dodavanje dva nova krosovera čitavoj postavci. Ovo uključuje Tonale baziran na Jeep Compass platformi i još jedan manji krosover, za koji se spekuliše da će stići odmah iza njega.

Italijanski brend će se fokusirati na vozačko iskustvo, a ne samo na tehnologiju, sudeći prema njegovom direktoru. Imparato je nedavno izjavio da on ne želi da prodaje iPad sa automobilom oko njega. Kompanija Alfa Romeo takođe je odlučila da se odrekne Giorgio platforme koja se nalazi ispod Giulia i Stelvio automobila, a nju će zameniti STLA-large arhitektura koja će biti deljena sa kompanijom Maserati.

N.Đ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group