Alfa Romeo kreira blindiranu flotu Giulia modela za Karabinjere

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo otvara novo poglavlje u svojoj bogatoj saradnji sa italijanskim Karabinjerima, isporučujući ovoj jedinici blindirane Giulia modele...

Pridružujući se ostalom voznom parku vojne policije, koji uključuje modele kao što su Suzuki Jimny, Giulia model koji vidite predstavlja prvi od moćne flote sastavljene od 1.770 jedinica. Novi model predat je prošle nedelje tokom događaja održanog u sedištu italijanskog proizvođača, kome su prisustvovali predsednik Stellantis Grupacije, Džon Elkan, glavnokomandujući Karabinjerima, Telo Luzi i izvršni direktor kompanije Alfa Romeo, Žan Filipe Imparato, zajedno sa ostalim zvaničnicima jedinice i grupacije.

Namenjeni upotrebi u lokalnim stanicama Karabinjera širom zemlje, modeli ove linije poseduju B4 blindiranu šroferšajbnu, bočne prozore, prednja vrata i zadnje vetrobransko staklo, zajedno sa brojnim drugim modifikacijama kao što s zaštita rezervoara, oružarnica, držači za policijske palice i pancire u putničkoj kabini, radio za članove posade, kavez za privedene, spoljno pojačalo, LED rotaciona svetla na bočnim retrovizorima i svetla u slučaju nužde.

Automobil je ofarban u posebnu Karabinjeri liveriju, sa tamno plavom karoserijom, belim krovom i crvenim akcentima, dok je za njegovu snagu zadužena dvolitarska turbo četvorocilindrična jedinica dobra za 200 ks, uparena osmostepenim automatskim menačem.

Alfa Romeo opskrbljuje vozilima jedinicu Karabinjeri još od polovine prošlog veka, kada je 1900 M Matta linija stupila u službu, nakon čega joj se pridružila i 1900 Sedan varijanta, 1952. godine. Tokom godina, ovaj proizvođač isporučio je i brojne druge modele lokalnim vlastima, uključujući serije 90, 75, 155, 156 i 159 koji je ujedno bio i prethodnih moderne Giulia linije. Giulia QV verzija stupila je u službu pre pet godina sa svojih 503 ks iz 2,9 litara valikog V6 motora duplog turbo punjenja i ubrzanjem do stotke iz mesta za 3,9 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group