Alfa Romeo GTV-Najbolji primer italijanskog savršenog dizajna

Po pitanju prepoznatljive italijanske lepršavosti i ikoničnog dizajna, postoji samo nekoliko brendova na svetu koji se mogu uporediti sa kompanijom Alfa Romeo...

Ukoliko i vi delite takvo mišljenje, bitno je podsetiti se da su stvari vezane za ovu temu otišle dotle da je Džeremi Klarkson jednom prilikom izjavio da niko ne može biti pravi ljubitelj automboila ukoliko nikada nije posedovao klasičan Alfa Romeo.

Predratna istorija ove kompanije bila je prepuna egzotičnih automobila namenjenih bogatim i moćnim ljudima. Ove mašine koristile su motore svojih trkačkih verzija, postavljenih u šasijama usko vezanim sa uspešnim Formula 1 automobilima. Međutim, posleratna era donela je velike promene. Kompanija Alfa Romeo bila je primorana da promeni svoj pristup izgradnji automoila i njihovu namenu. Kreacije italijanskog velikana postali su nešto pristupačniji sportski sedan i sportski automobili, koji su na sreću zadržali napredne jedinice za svoje vreme.

Alfa Romeo GTV model predstavjao je pravu prekretnicu i istoriji ovog brenda. Ova linija verovatno zastupa ključne klasike kompanije Alfa, što može objasniti zbog čega cena njenih automobila raste neverovatnom brzinom. GTV poseduje sve tačke koje definišu klasičan italijanski automobil. Modeli koji je stigao sa karoserijom specijalno izgrađenom od strane Đorđeta Đuđiara za Bretone bio je mašina svetski priznata zbog svog balansa, posebno zbog savršenog ponašanja dobro kreiranog vešanja u krivinama i motora koji je voleo visoke obrtaje.

Na nesreću, GTV je takođe bio veoma podložan rđi, identičnom poroku brojnih drugi modela te ere. Upravo je ona nešto na šta se prezenter Sem Smit najviše fokusira u vodiču za kupovinu ovog predivnog italijanskog klasika, ističjući rđu kao najveći problem i to iz veoma dobrog razloga. Rđa stvara rđu i sudeći prema Smitu, previše korozije na pogrešnim mestima može ubiti GTV.

Pored svega, GTV linija predstavljala je ogroman uspeh kompanije Alfa Romeo i testirana je u brojnim trkačkim formatima posebno zbog toga što je predstavljala brze i agilne automobile. Ovi modeli bili su veoma zahvalni po pitanju modifikacija, tako da su njihovi vlasnici radili zahvate na vratilima, radilicama, karburatorima, čineći svoje automobile još bržim i raspevanijim.

Za svakoga ko je pravi poštovalac ovih legendarnih Alfa Romeo GTV modela i možda želi da kupi sebi jedan, Smit ulazi do najsitnijih detalja objašnjavajući tačno ono što bi potencijalni kupci trebalo da gledaju, u nadi da mogu da pronađu sebi jedan dobar primerak i osete magiju kompanije Alfa Romeo u njenoj iskonskoj formi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group