Alfa prekida proizvodnju C4 kupe modela

Više slika

Više slika

Menadžer komunikacija kompanije Alfa Romeo, Berj Aleksanian, izjavio je medijima da će najnoviji 4C kupe model nastaviti da se nudi na internacionalnim tržitštima i da će ostati u prodaji u svim jakim svetskim centrima, dokle god zalihe traju...

Aleksian je takođe naglasio da će 2019 4C Spider, kome je za sprint do stotke potrebno 4,1 sekund, iz mesta, butu ponuđen sa dodatnom standardnom opremom uključujući zadnju kameru, zadnje parking senzore, kontrolu krstarenja i jednostavnije parkiranje, zajedno sa ekstenzivnim opcijama prilagođavanja.

Alfa Romeo 4C je bazno kreiran automobil kako bi postavio svoj brend nazad na mapu, ali je zapravo uglavnom zaobilažen od strane kupaca, koij su nastavili da se okreću modelima Porsche 718 Boxster i Cayman.

Sada, iako postoje dvosmisleni navodi vezani za budućnost ovog automobila, nedavno smo čuli od direktora proizvodnje linije Alfa Romeo 4C, Denija Brita, kako će kupe varijanta biti prekinuta nakon najnovijeg, sadašnjeg modela. Ovo neće važiti za sva tržišta, jer će C4 Spider ostati sve dokle traju njegove zalihe.

Odluka da se kupe prekine proizvodnja kupe modela, značajno će uticati na cenu 2019 4C Spider varijante, za koji izvori tvrde kako će startovati sa 57.404€. Ovo je za gotovo 9,500€ više od 2018 4C Coupe generacije, čija je startna cena 47.965€.

Pored ove razlike u ceni, u poređenju sa prošlogodišnjim modelom Spider, novi model će doći sa dodatnom standardnom opremom, koja uključuje gotovo sve moderne tehnologije, međutim, opcioni Track paket biće takođe odbačen i zamenjen identičnim komponentama, koje će se nuditi pojedinačno kao opcija.

Glavni razlozi napuštanja 4C kupe linije i fokus na modele Spider od strane brenda Alfa Romeo, za sada ostaju nejasni u potpunosti, ali je potpuno moguće da se poslednjepomenuti pokazao kao daleko popularniji kod kupaca. Nezavisno od svega što je uticalo na ovakvu odluku, ostaje činjenica da se 4C prodaje  daleko sporije, čak i prema svim standardima relativno pristupačnog baznog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group