Akio Tojoda pokazuje ko je gazda za volanom svog GR Yaris modela

Akio Tojoda možda poseduje prilično kontraverzno mišljenje o električnim vozilima, ali ona su bazirana na zdravom razumu i definitivno na tome što je on pravi ljubitelj automobila koji voli vožnju, zvuk motora i zapravo je veoma vešt za volanom...

Tojoda poseduje ozbiljno trkačko iskustvo iza sebe i takmičio se čak i na trci 24 Časa Nirburgringa. Da nije ovog čoveka, automobili kao što je GR Yaris, verovatno najbolji hotheč trenutno na tržištu, gotovo sigurno nikada ne bi postojali i japanski proizvođač se definitivno ne bi ovoliko fokusirao motosport kao što to danas radi.

Početkom ovog meseca, Tojoda je bio uključen u promotivni događaj u Tokiju, kada je predstavio svoj novi WRC automobil i objavio svoje pune planove za kalendar sledeće godine. Jari Mati Latvala, koji će služiti kao direktor Toyota WRC tima, uskočio je za volan novog GR Yaris Rally1 WRC modela, izvodeći ozbiljne krofne uz pomoć odličnog sistema pogona na svim točkovima ovog reli automobila.

Nedugo nakon ovoga, Toyoda se priključio akciji, driftujući ulično legalnom GR Yaris varijantom, opremljenom brojnim delovima inspirisanim reli takmičenjima. U ovom delu, Toyoda može biti viđen kako maše jednom rukom kroz prozor izvodeći ozbiljne manevre, naglašavajući koliko dobru kontrolu ovaj automobil poseduje.

Akio Tojoda je predsednik kompanije Toyota od sredine 2009. godine i uprkos tome što služi izvrsno kompaniji, on se ipak našao na tapetu kritičara prethodnih nekoliko meseci, zbog lobiranja za odlaganje tranzicije tržišta na električna vozila, zbog svojih verovanja da bi hidrogenski modeli takođe trebalo da dobiju priliku.

Pored svega uključenog u proizvodnju električnih modela i energije za iste, postavlja se pitanje da li je ova opcija ekološka toliko koliko njeni zagovornici tvrde, a pored toga što definitivno postoje i druga rešenja, kao što su bio-goriva - na primer, ljudi se uvek bore za ona najprofitabilnija, zalažući se krvlju i namećući drugima svoje stavove zarad sticanja kapitala, tako da se u potpunosti možemo složiti sa gospodinom Tojodom i svakako mu se ništa ne može zameriti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group