AIRBUS - Koncept aviona za 2050. godinu

Sa biometričkim sedištima i transparentnim kabinama Airbus planira da pretvori želje u stvarnost do 2050. godine...

Pružajući putnicima panoramski pogled sa prednje strane aviona, osećaj leta biće potpuno prirodan. Airbus ostavlja aktuelni materijal koji učestvuje u sastavu strukture aviona, ali će prozori prilagođavati temperaturu vazduha u skladu sa vremenskim uslovima, kao i uticaj osvetljenja koji će pružati potpuni komfor.

Budućnost standardnog avio saobraćaja će uključivati luksuz koji podseća na „betmobil ludog naučnika“, kažu neki kritičari. Iz igre sa hologram sistemom podstaknuta je toplota ljudskog tela, virtuelne projekcije sobe, i pogodnosti za opuštanje kao što su aromaterapija i akupunktura. Vodeći stručnjaci smatraju da će do 2050. godine još više pažnje biti posvećeno očuvanju životne sredine i zaštiti planete, pa tako sa konceptom avio saobraćaja dolaze utvrđeni standardi za štetnost goriva, emisije i otpada.

Evropski proizvođač aviona Airbus predstavio je koncept aviona za 2050. godinu koji će transformisati današnji dosadan let u uzbudljivo putovanje uz razgledanje i panoramu. Avion neće imati vertikalno centralno kormilo kao današnji avioni. Dizajn krila više podseća na savremeni borbeni avion F22 nego komercijalne letelice. Koncept kabine ima integrisane „neuronske mreže“, stvarajući inteligentni interfejs između putnika i aviona. Ona može da identifikuje i reaguje na potrebe putnika i omogućava karakteristike kao što su sedišta koja menjaju i prilagođavaju oblik prema ljudkom položaju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group