AIRBUS A380 - Luksuzni leteći hotel

Pogledajte apsolutni luksuz najvećeg aviona na svetu Airbusa A380, u kojem se mogu naći galerije, kraljevski apartmani i barovi...

Najveći dvopalubni avion proizveden u Evropi, napravio je komercijalni let 2007. godine, od Singapura do Sidneja, a kasnije su se svi veći svetski aerodromi morali prilagoditi kako bi primili ovu grdosiju. Airbus A380 je najveći putnički avion na svetu, a površina unutrašnjosti je oko 480 kvadratnih metara, što je čak 50% više od drugog po redu veličine, Boeing Jumbo Jet 747. U svojim palubama može primiti 407 i 840 putnika.

Standardna konfiguracija podrazumeva tri klase – ekonomsku, biznis i prvu klasu. Kompanije poput Air France i Emirates otvorili su umetničke galerije, instalirali tuš kabine za putnike prve i biznis klase. Airbus u svojim palubama krije i privatne apartmane, bračne krevete, salone i snack barove. Za privilegovane putnike, A380 nudi mogućnost gledanja filmova na ogromnim LCD ekranima, surfovanje internetom, ali i vođenje sastanaka u posebno opremljenim high-tech apartmanima.

Čak i kada je avion popunjen do poslednjeg mesta, donja paluba je otvorena za zabavu u restoranima, dečijim vrtićima i barovima. Od 2013. godine Airbus će tržištu ponuditi A380-800, poboljšanu verziju aviona A380, koji će biti prostraniji i imati veću težinu poletanja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group