Žoze Murinjo je majstor u svakom smislu

Više slika

Više slika

U svetu u kome su fudbaleri, makar najveći broj njih, postali obične barbike, koje zarađuju nedeljne plate u svotama godišnje zarade jedne male države, trenerski posao ponekada liči na ozbiljan pedagoški rad u predškolskom…

Bilo da volite njegove oštre metode ili ne, Žoze Murinjo je verovatno poslednji uspešan trener, koji konstantno pokušava da obuzda hirove svojih igrača, zadrži svoj stil treniranja pored svih pritisaka sa kojima se susreće. Menadžer Mančester Junajteda nedavno je posetio fabriku Solihull kompanije Jaguar Land Rover kako bi asistirao zaposlenima prilikom kreiranja njegovog automobila – 100.000 modela Jaguar F-PACE.

Jaguar “Gospodina Posebnog” prešao je nekoliko etapa u svom nastajanju, prilikom čega je popularni trener ispratio svaki njegov korak duž pokretne trake, dok tokom procesa nisu izostale ključne taktičke zamisli koje se od ovog trenera mogu i očekivati.

“Poseta fabrici kompanije Jaguar, videti sve te automobile, tehnologiju i naporan rad prilikom kreiranja toliko izvanrednog automobila iz prvog lica predstavlja izvanredno iskustvo. Jaguar je brend sa kojim sam povezan godinama unazad”, izjavio je menadžer engleskog tima.

“Pre tri godine, postao sam prva mušterija u Velikoj Britaniji koja je dobila F-TYPE Coupe model i sada mogu da se pohvalim jubilarnim stohiljaditim Jaguar F-PACE automobilom, što je za mene posebna čast.”

Prošle godine Žoze Murinjo imao je priliku da iskusi trenažno iskustvo visokih performansi u modelu F-PACE, na Arctic Circle stazi dugačkoj 60 kilometara i tokom ekstremnih testova u Arjeplogu, specijalno dizajniranoj ustanovi brenda smeštenoj u Švedskoj.

“Veoma je lep osećaj kada znamo da jedan od najuspešnijih trenera današnjice poseduje F-Pace model, naš terenac koji je proglašen najboljim i najlepšim automobilom sveta za tekuću godinu. Baš kao i Žoze Murinjo, F-pace poseduje individualni stil i vrhunske performanse”, dodao je i sumirao, šef dizajna kompanije Jaguar, Ian Kalum.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group