493 ks VW Jetta želi da razbije brzinski rekord na jezeru Bonevil

Više slika

Više slika

Nemački Volkswagen bacio je oko na još jedan svetski rekord, a ovoga puta, tjunirani Jetta model pokušaće da osvoji prvo vreme u BCG/G klasi, Southern California Timing Association udruženja...

Na događaju zakazanom za 11. i 17. avgust na jezeru Bonevil, u američkoj saveznoj državi Juti, specijalno dizajnirani Jetta model pokušaće da obori brzinski rekord u svojoj klasi, koji iznosi 335 km/h.

Kreiran od strane američkog ogranka kompanije Volkswagen, u saradnji sa kalifornijskim brendom THR Manufacturing in Ventura, ovaj model Jetta GLI koristi dvolitarski turbo četvorocilindrični benzinski motor, dobar za više od 493 ks.

Ovo je itekako daleko bolja cifra u poređenju sa 220 ks, koliko poseduje regularni model ili isto onoliko, koliko nemačka kompanija donosi Amerikancima u svom Volkswagen Golf GTI.

Trkački model, za koji se tvrdi da poseduje izuzetnu aerodinamiku, koja je procenjena na 0.27 Cd, opremljen je specijalnom liverijom i dolazi sa posebnim točkovima koji bi trebalo da odole slanom terenu putem Goodyear pneumatika. Ovaj automobil je postavljen nešto bliže zemlji od fabričkih Jetta modela, a poseduje i par padobrana pozadi, kako bi mu pomogli da se brže zaustavi.

Unutra, inžinjeri su instalirali zaštitni kavez, sportsko sedište sa trkačkim karakteristikama, dok je veći deo kontrolne table i centralne konzole ostao nepromenjen. Ukoliko ovaj automobil zaista uspe u obaranju brzinskog rekorda na Bonevilu, onda će ovo biti treći u nizu i po važnosti kompanije Volkswagen, nakon brdskog uspona Pikes Peak i Goodwood festivala.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group