1959 Cadillac Eldorado Brougham vredan svakog mafijaša

Više slika

Više slika

Od svih interkontinentalnih automobilskih saradnji, koje smo mogli da vidimo prethodnih godina, samo nekoliko budi našu pažnju i maštu kao američka mašina italijanske karoserije...

Zaboravite na trenutak sva vozilla Fiat Chrysler grupacije ikada kreirana u modernoj eri pod vođstvom legendarnog Serđa Marćionea. Ovde se odnosimo na DeTomaso modele napajane motorima kompanije Ford, Ghia bazirane Chraysler automobile i verovatno najmanje zastupljene Cadillac Allante modele nastale u saradnji Pininfarine i Ford Vignale odeljenja ili, italijansko/američkog projekta znanog kao Cadillac Eldorado Brougham.

Ekskluzivno dizajniran od strane Pininfarine, 1959 Cadillac Eldorado Brougham predstavlja automobilski ekvivalent Frenku Sinatri u Brioni odelu, sa Borsalino šeširom na glavi i Gucci mokasinama. Ovaj model je bio dugačak i elegantan istovremeno.

Svega 99 primeraka ovog modela je ikada kreirano, od kojih jedan koji vidite odlazi na aukciju. Primerak je u potpuno originalnom stanju, nikada nije rastavljan niti restauriran, zajedno sa svojim ogromnim V8 motorom zapremine 6,4 litre i postavama sedišta nalik mafijaškim sakoima.

Ovaj model je prefarban u originalnu Ebony Black boju, upotrebom identičnih tehnika lakiranja kao i kod originalnog sloja. Uprkos tome što su originalni kompesori i dalje u modelu, zadnje vazdušno vešanje zamenjeno je konvencionalnijim postavkama sa oprugama.

Ovo je bio jedan od najskupljih automobila koje je novac mogao kupiti u njegovo vreme, a sa jedva nešto više od 50.000 milja na odometru, kuća RM Sotheby’s očekuje da će biti prodat za dobrih stotinak hiljada dolara kada čekić udari u Auburnu, kasnije sledećeg avgusta i početkom septembra.

Ovo je sasvim dovoljna cifra kako bi se kupio lepo opremljen Escalade model na Američkom tržištu ovih dana, ali to bi više bilo za Tonija Soprana, dok je ovaj Brougham više za Majkla Korleonea, a svima nam je jasno koji je fikcioni mafijaš imao više stila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group