Yamaha Sports Ride

Više slika

Više slika

Yamaha je predstavila svoj novi impresivni Sports Ride koncept, sportski automobil sa dva sedišta, koji se bazira na istoj arhitekturi kao i Motiv city automobil...

 

Ovaj kompaktni sportski automobil koristi novu karbonsku varijaciju iStream oblika, koja je nazvana iStream Carbon, a napravio ju je McLaern F1 dizajner Gordon Murray. Nova struktura znači da je ukupna težina ovog koncepta oko 750kg. 

Za razliku od Motiv.e koncept, Sports Ride koristi karbonske panele unesto fiberglasa, a Yamaha kaže da je to zbog toga što su želeli da naprave automobil koji će ponuditi isto uzbuđenje kao vožnja motora. 

Trebalo im je oko 5 meseci da naprave ovaj automobil od nule, a vidljiv je veliki uticaj Yamahinih motora. Minimalistička kabina kombinuje metal, kožu i karbon. 

Yamaha nije objavile informacije o motoru, ali se priča da je u pitanju unapređena verzija trocilindričnog 1.0 motora koji koristi Motiv.e i koji ima oko 80ks. 

Da li će Yamaha napraviti proizvodnu verziju ovog modela će se tek videti, ali ne verujemo da su ovaj koncept napravili samo da bi ga prikazali na sajmu. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group