WildTwelve

Prvo izdanje “Parco Valentino – Salone & Gran Premio” u Italiji, bilo je mesto otkrivanja novog Torino Design Wildtwelve hibridnog superautomobila…


Ovaj događaj održao se u blizini Castello del Valentino, mesta koje je pod zaštitom Uneska i koje predstavlja zaista neprevaziđeno okruženje, ali, ovoga puta, fokusiraćemo se samo na ovaj automobil.

Ovaj hibridni superautomobil je pravi dokaz sposobnosti Torino Design inženjera i umetnika. On od 0 do 100 km/h stiže za samo 2.6 sekunde, a maksimalna brzina mu je 390 km/h. Ukoliko se pitate odakle potiče naziv Wildtwelve, možemo vam reći da to nikako nije slučajnost.

“Wild” se lako može povezati sa prethodno pomenutim performansama, dok nam “twelve” ukazuje na 3.8litarski V12 motor koji pokreće ovu zver. Motor radi zajedno sa dva električna motora, koja pokreću prednje točkove. Rezultat je ukupna snaga od 860 KS i 918 nm obrtnog momenta.

Trenutno, ovaj model je samo prototip, ali biće predstavljen kao ograničena edicija. Delovi će se sklapati u bivšoj Bugatti fabrici, a mi definitivno jedva čekamo da ga vidimo na ulicama.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group