VW za sledeću godinu planira potpuno novi opseg kamper vozila

Divizija za komercijalna vozila kompanije Volkswagen izašla je sa novim vestima vezanim za sve ljubitelje kampera tokom svoje godišnje konferencije za medije, na kojoj je predstavila projekat potpuno novog California modela...

Potpuno novi kamper biće baziran na Multivan seriji i posedovaće široku paletu konektivnosti, dok je izvršni direktor Volkswagen Commercial Vehicles odeljenja objasnio da ovaj proizvođač ima velike planove za California opseg, koji će startovati sa nečim što će se zvati California Universe i predstavljaće poslednju reč automobilske tehnologije.

Kao sedma generacija dugovečnih Transporter kombija kompanije VW, Multivan nastoji da status kvo u polju šasija ovog segmenta postavi pred izazov sa svojom MQB arhitekturom. Ova platforma prvobitno je dizajnirana za automobile kao što je Golf, ali je kasnije proširena u polje komercijalnih vozila.

Ostali detalji po pitanju specifikacija vezanih za Multivan California nisu za sada ponuđeni, ali MQB platforma bi se mogla pokazati kao najbolja prodajna tačka u formi priključno hibridno pokretanih modela, jer je standardni Multivan ponuđen sa benzinskim, dizel i PHEV pogonskim sklopovima.

Multivan eHybrid kombinuje 1,4 litara veliki četvorocilindrični motor sa električnom jedinicom, radi zajedničkog stvaranja 215 ks, uz koje nudi 132 kilometra prelaznog opsega na čistom električnom pogonu.

Multivan California linija zvanično će biti predstavljena javnosti sledeće godine, ali novi opseg kampera kompanije Volkswagen se neće zaustaviti ovde. Planovi nemačkog brenda najavljeni su sa još većim proširenjem postavke tokom 2025. godine, kada će biti predstavljen potpuno električni ID Buzz California model, za koji se očekuje da će biti baziran na bazi varijante velikog međuosovinskog rastojanja koji je specijalno kreiran za američko tržište.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group