VW predstavlja mogućeg naslednika legende

Više slika

Više slika

Volkswagen je svetu prokazao autonomni Microbus budućnosti, koji je još više hipi od originala...

Kompanija Volkswagen je ponosno predstavila još jedan koncept kombija u čast legendarnog modela koji je obeležio šezdesete godine dvadesetog veka, ali i sve naredne koje su usledile do dana današnjeg. Ovaj najnoviji klon izgleda kao da je izašao iz filma naučne fantastike, napaja se električnom energijom, poseduje autonomne sisteme vožnje i to nije sve.

Novi VW Microbus predstavlja potpuno električno vozilo sa osam mesta za sedenje i opsegom od 435 km. Snažno DC punjenje može napuniti litijum jonsku bateriju od 110 kWh do 80 % za samo 30 minuta. Buzz, kako je ovaj koncept nazvan, skuplja podatke iz saobraćaja putem kamera, lasera, ultrazvuka, radarskih senzora i ostalih vradžbina. Novo vozilo je veoma prilagodljivo, poseduje lična sedišta i postavke erkondišna, konfiguraciju zvučnog sistema, ambijentalno osvetljenje i još puno toga.

I. D. Buzz stvara dosta pometnje po medijima, međutim, ne postoje nikakve indikacije da će ovaj koncept zaista zaživeti kao proizvodni model. Tokom poslednjih 15 godina, kompanija VW je predstavila brojne koncepte kombija inspirisane njihovim legendarnim modelom, ali ni jedan od njih nije stigao do proivodnje. Za sada, Buzz deluje kao još jedno prazno obećanje, ali se mi nadamo da grešimo.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group