VW GTI Roadster Concept uživo! - 30+ fotografija

Volkswagen je među komapnijama koje ne samo da su prihvatile izazov koji im je dala Sony Playstation kompanija i njihov Gran Turismo 6, da dizajniraju virtuelni koncept za igu, već su otišli korak dalje i napravlili realni model ovog automobila, kao i Mercedes, a sada su ga prikazali na 2014 Wörthersee GTI Tour događaju u Austriji...

 

 

U pitanju je rad tri mlada dizajnera iz VW-a, koji se zovu Malte Hammerbeck, Domen Rucigaj i Guillermo Mignot, a bili su pobednici kompanijskog takmičenja za proslavu 15e godišnjice Gran Turismo igre. Klaus Bischoff, direktor dizajna  i Kazunori Yamaucht, kreator igre Gran Turismo iz Sony-ja su izabrali pobednički dizajn. 

Tri mlada dizajnera su bili inspirisani VW Design Vision GTI Concept, kreirajući još ekstremniju verziju speedster modela koji je dugačak 4,158mm, širok 1894mm i samo 1090mm visok. 

Impresivna studija je zamenila motor iz GTI modela 2.0 TFSI, za 3.0 V6 biturbo TSI motor postavljen u prednjem delu, koji daje 496ks i 560Nm obrtnog momenta. 

Twin turbo je povezan na sedmostepeni DSG menjač i 4MOTION pogon na sva četiri točka koji ubrazava ova 1420ks teški GTI Roadster od 0 do 100km/h za samo 3,6 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 306km/h. Dvadesetoinčne felne sa 235/35 gumama napred i 275/30 gumama pozadi, kriju keramičke kočnice.

VW je izjavio da ne planiraju proizvodnju ovog modela, ali će barem igrači GT6 moći da uživaju u ovom modelu od sredine juna. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group