VW Atlas Cross Sport predstavlja narodni BMW X6

Više slika

Više slika

Volkswagen je predstavio sledeći korak u osvajanju tržišta i početka nove krosover ofanzive, predstavljanjem petosed Atlas Cross Sport koncept modela...

Kao što ime sugeriše, ovaj krosover je baziran na sedmosed modelu Atlas, ali poseduje sportski eksterijer, sa unikatnom prednjom stranom i prepoznatljivim LED farovima. Veće promene dogodile su se na zadnjem delu koncepta, koji sada prisvaja nagnuto vetrobransko staklo, strmiji krov i ugaone C stubove. Ostali primetni stilski detalji uključuju daleko robusnije rubove točkova, montirani spojler na poklopcu prtljažnika i aluminijumske točkove od 22 inča.

Ukupan dizajn novog modela je daleko istaknutiji od standardne Atlas linije, a ovo je posebno interesantno zbog njegovih manjih proporcija. Ukupno, koncept meri 4.846 mm dužine, 1,734 mm visine i 2,029 mm širine. Radi poređenja, Atlas model sa sedam sedišta, dolazi sa 5.036 mm u dužini, 1.778 mm uvisini i 1.989 mm u širini.

Iako enterijer novog modela nije elegantan i napredan kao kod najnovijeg modela Touareg, novi Atlas poseduje digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, zajedno sa monitorom informativno zabavnog sistema osetljivim na dodir od 10,1 inča, koji takođe poseduje senzore blizine i kontrolu pokretima. Koncept dolazi sa trećim displejom, a putem njega je omogućeno upravljanje kontrolama klima uređaja, ali i grejačima  i ventilacionim funkcijama u sedištima.

Ispod haube nalazi se priključni hibridni pogosnki sklop, koji se sastoji od V6 motora, uparenog sa dve električne jedinice i pakovanjem litijum-jonskih baterija od 18 kWh. Ova kombinacija omogućuje krosoveru da kreira maksimalnu izlaznu snagu od 355 ks. Volkswagen tvrdi da bi ovo trebalo modelu da obezbedi ubrzanje do stotke iz mesta za 5,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 209 km/h, dok će prelazni opseg, samo na električnom pogonu, iznositi 41,8 kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group