Volvo predstavio patent volana koji se premešta sa leve na desnu stranu

Volvo je patentirao sistem koji omogućava da volan vozila, kao i njegova tabla instrumenata, klize sa jedne strane unutrašnjosti na drugu.

Imati vozilo u kome se volan može klizati s leva na desno može izgledati kao nešto iz naučno-fantastičnog filma, ali kako autonomne tehnologije postaju sve uobičajenije, to je nešto što bi Volvo mogao da pretvori u stvarnost.

Ovakav sistem omogućio bi mnogo toga. Prvo, suvozač bi mogao da u toku vožnje postane vozač, jednsotavnim premeštanjem volana. Takođe, vožnja u zemljama gde se vozi na drugoj strani takođe bi postala mačiji kašalj.

Volvo nije oktrio kako bi funkcionisalo premeštanje pedala  i da li bi i suvozač i vozač imali pedale koje bi se palile u zavisnosti od pozicije volana.

Bilo kako bilo, ovaj koncept je još uvek u fazi razvoja, ali deluje obećavajuće i smatramo da će doneti pravu revoluciju u vožnji budućnosti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group