Unikatni dizajnerski koncept koji pomera granice

Zamišljen od strane holandskog brenda obuće, United Nude, Lo Res automobil je dizajniran kao koncept koji je nastojao da preuzme najbolje od Lamborghini Countach modela i pojednostavio sve stvari do njihovih baznih elemenata...

Uprkos tome što se radi o dizajnerskom konceptu, ovaj model poseduje pravi pogonski sklop, koji je trenutno limitiran na niske brzine.

Na nesreću za sve ljubitelje Lamborghini modela, pojednostavljivanje Countach automobila do njegovih baznih elemenata znači vađenje V12 motora, umesto koga se sada tu nalazi mali električni motor koji razvija brzine oko pedeset kilometara na sat. Međutim, postoje planovi za konverziju na vodonični pogon, što deluje sasvim prikladno za nešto ovoliko neobično.

Ko god da se odluči za ovu konverzaciju, najverovatnije će morati da krene drugim putem, jer je jedino poređenje koje je Dag Demuro uspeo da pronađe, kada se razmatra donor šasije i performanse, jeste golf kart, ali on takođe smatra da se za ovakvo vozilo može stvoriti nešto posebno i specijalno prilagođeno.

Baš kao i kod golf karta, preglednost u Lo Res automobilu prilično je dobra, uprkos pojavi koja na prvi pogled ne ostavlja takav utisak. Navodno kreiran od polikarbonata, svi paneli sa spoljne strane automobila zapravo su providni. Ovo donosi veliku preglednost, koja je gotovo neometana u svim pravcima, uprkos zatamnjenoj spoljnoj strani koja sputava poglede koji su upućeni unutra.

Ulazak u ovaj koncept predstavlja priličan izazov, jer se celokupna karoserija podiže gore, nalik školjki, otkrivajući dva sedišta, postavljena u nizu, ne jedno pored drugoga.

Uprkos tome što nije preterano brz, vožnja Lo Res automobila može biti prilično zastrašujuća, zbog toga što je on smešten veoma nisko pri zemlji, tako da su neke bezbednosne karakteristike definitivno dovedene u pitanje. Bez pojaseva i retrovizora, ovaj automobil u obliku kovčega predstavlja pravu zamku na putevima, dok njegova upravljačka kolumna izgleda kao nešto potpuno spremno da vas obezglavi pri najnežnijem sudaru.

Ukoliko zanemarimo sve ovo, ovde se bez sumnje radi o jednom od najunikatnijih motornih vozila na svetu i definitivno postoji nešto što je krajnje zadivljujuće vezano za veliku posvećenost njegovoj estetici.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group