Toyota GR HV Sports - hibrid LeMans tehnologije i čudne karoserije

Više slika

Više slika

Koncept model GR HV Sports, baziran na GT86 modelu, predstavlja volju kompanije Toyota za kreiranjem kombinovanih benzinsko-električnih automobila...

Ovo je u suštini veoma interesantan kompormisni predlog koji je upućen svim ljubiteljima benzinskih mašina, sa dodatkom tehnologije koja se nalazi u LeMans trkačkom modelu ove kompanije.

Sudeći prema kompaniji, THS-R (Toyota Hybrid System-Racing) pogonski sklop GR HV Sports koncept automobila koristi tehnologiju sa njihovog TS050 Hybrid Le Mans trkačkog automobila, ali nikakvi detalji o kojoj je benzinskoj jedinici reč i koliko ona snage proizvodi nisu otkriveni.

Glavna tačka ovog sportskog hibridnog koncepta može biti pronađena u izboru transmisije, šestostepenog automatskog menjača sa H obrascem izbora brzina, koji vozačima omogućuje promenu stepena upotrebom menjača, baš kao na manualnim sistemima, samo bez pedale kvačila.

Ovaj hibridni sklop poseduje pakovanje baterija montirano odmah u sredini šasije i iza sedišta, kako bi održao težinu bliže centru gravitacije vozila i obezbedio bolje upravljanje.

Ovaj dizajn je takođe inspirisan TS050 Hybrid Le Mans trkačkim modelom, dok takođe poseduje potpuno novu prednju stranu sa LED farovima, širokim branicima i novim zadnjim delom na kome se nalaze izduvne grane podignute za koji stepen više i prolaze kroz otvore na braniku, kako bi kreirale mesto za veliki difuzor. Koncept kompanije Toyota poseduje i targa krov, koji dolazi kao zaveštanje sportskih automobila kompanije kao što je Toyota Sports 800.

Unutar putničke kabine nalazi se obilje prekidača namenjenih automatskom menjaču i montirani su na kontrolnoj tabli, zajedno sa dugmetom za manualni mod, dok je kompanija Toyota takođe dodala i start dugme koje se u slučaju ovog automobila nalazi na šaltheblu.

Dok je ideja iza ovog koncepta zaista interesantna, istina je to da smo, uprkos svemu, očekivali da nam Toyota da nešto više detalja o sportskoj hibridnoj tehnologiji koja se nalazi unutra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group