Tehnologija i komfor - E-Tron Imperator koncept

Više slika

Više slika

Kompanija Audi je nedavno predstavila svoje planove o upotrebi autonomnih tehnologija u svojim vozilima...

Zapravo, nemački brend planira aktivniju elektrifikaciju svojih segmenata, dok uporedo razvija široko primenjivu automnu tehnologiju.

Kao što već znamo, najnoviji Audi A8 nudi treći stepen autonomnosti vozila, ali kompanija već radi na potpuno bespilotnim jedinicama koje mogu biti korišćene u urbanim uslovima. Audi je do sada otkrio samo nekoliko stranica svojih projektnih knjiga, međutim, inžinjeri proizvođača tvrde da će njihove mašine potpuno slobodno upravljati putevima 2021. godine.

Sa porastom autonomnih vozačkih sistema i električnih pogonskih sklopova, tipični automobili će izgledati drastično drugačije za nekoliko decenija, možda kao Mercedes F015 Luxury in Motion koncept.

Sa svim ovim na umu, umetnik blizak kompaniji Audi, Frederik Le Sielor, kreirao je rendere futurističkog modela brenda namenjenog 2028. godini, nazvanog e-Tron Imperator i konceptualizovanog kako bi proslavio stoti rođendan originalnog Audi Type R Imperator automobila.

Baš kao Mercedes F015, Audi e-Tron Imerator poseduje električni pogonski sklop, zbog koga velika putnička kabina dominira i proteže se gotovo čitavom dužinom modela, sve do glomaznog prednjeg dela.

U enterijeru, Imperator poseduje luksuzna četiri sedišta i toliko tehnologije, od koje se za neka rešenja tek čekaju prvi patenti i postaće stvarnost u predstojećim decenijama. Ove tehnološke karakteristike uključuju hologramske displeje, napred i nazad, koji mogu projektovati 3D slike, baš kao što je detaljan prikaz Njujorka koji vidite na fotografiji u našoj  galeriji. Napred, koncept poseduje potpuno digitalnu kontrolnu tablu koja prikazuje sve što vozaču i putnicima do njega, ikada može da zatreba.

Poslednji, ali ne i najmanje važni, jesu paneli vrata koji su odbacili standardne tapacirunge, rukohvate i zvučnike kako bi smestili velike ekrane osetljive na dodir i multimedijalne funkcije, između ostalog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group