Suzuki Misano-Supermotocikl u koži sportskog automobila

Više slika

Više slika

Novi Suzuki Misano predstavlja koncept kreiran od strane studenata sa Master in Transportation Design odeljenja, torinskog IED Univerziteta, u saradnji sa japanskim proizhvođačem...

Nova spidster dizajnerska studija dolazi sa neobičnim rasporedom izmeštenih sedišta zaduženih za podsećanje na veliku ekspertizu kompanije Suzuki u svetu motociklizma i proizvodnji automobila, dok svoje ime duguje slavnoj italijanskoj trkačkoj stazi.

Veza novog Misano koncepta sa dvotočkašima daleko je veća, jer on ne poseduje tradicionalni upravljač i pedale, već unikatni kontrolni segment koji svoju inspiraciju duguje delu industrije na dva točka. Izmeštena sedišta stvaraju dodatno mesto za baterijsko pakovanje i prtljažni prostor, što je idealno jer je novi Suzuki Misano zapravo električna barčeta.

"Zahvaljujući saradnji između IED Univerziteta i brenda Suzuki, novo koncept vozilo kreirano je kako bi izgledalo kao kompakt automobil i motocikl iz našeg pogona", izjavio je Kimihiko Nakada, direktor dizajnerskog centra kompanije Suzuki. "Misano je delo rođeno iz velike ljubavi mladih dizajnera i razvijeno je kao projekat u dizajnerskom centru kako bi ponudio novo iskustvo životnog stila budućim generacijama."

Prednji deo novog koncepta poseduje komplet prepoznatljivih farova u obliku strela, montirane zajedno sa maskom, u postavci ponovljenoj i na zadnjem delu vozila. Jedna vrata na levoj strani takođe dolaze sa staklenim panelom, što dodatno omogućuje vozaču da se oseća još bliže drumu.

Suzuki Misano koncept biće predstavljen u Nacionalnom atomobilskom muzeju u Torinu do šetstog juna ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group