Subaru predstavio prvi električni crossover

Više slika

Više slika

U ponedeljak je Subaru objavio da planira da celokupnu auto liniju do 2035. godine prebaci na električni pogon, a tokom tehnološkog brifinga u Japanu prikazao je prvu dizajnersku studiju novog električnog vozila na kojem radi.

Potpuno novi električni crossover koji se razvija zajedno sa Toyotom i  koji će se pojaviti na tržištu pre 2025. godine.

Na ovom vozilu dominira spoljašnji dizajn sa strim ivicama i futurističkom karoserijom. Kao i mnoga električna vozila koja su trenutno na tržištu, i ovaj model nema tradicionalnu prednju rešetku, ali ima skup propusnih usisa za vazduh na bočnim stranama karoserije. Takođe su vidljiva dva zatamnjena područja u kojima bi se nalazili farovi.

Očigledno je da Subaru želi da kabina električnog krosovera bude što prostranija. Krovna linija je prilično ravna što bi trebalo da omogući pristojnu količinu prostora za glavu u drugom redu. Prednja šoferšajbna, maksimalno je stavljena unapred, kako bi se dodatno proširio prostor u kabini. Naravno, s obzirom da se radi o modelu ranog dizajna, postoji šansa da će proizvodno vozilo izgledati značajno drugačije.

Toyota i Subaru potvrdili su da će zajedno razviti EV platformu u junu 2019. Ova platforma će biti u osnovi električnih SUV-ova C segmenta koji će graditi oba proizvođača automobila. Platforma će takođe imati fleksibilnost da podrži mnoštvo drugih vozila, uključujući limuzine C i D segmenta, kao i SUV vozila.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group