Sportski model Alfa Romeo 6C uskoro startuje sa proizvodnjom

Italijanski Alfa Romeo nedavno je potvrdio da je zeleno svetlo za proizvodnju dato potpuno novom sportskom modelu nazvanom 6C...

Tjuning kompanija Pogea Racing, koja poseduje decenije iskustva na radu sa Alfa automoblima, tvrdi da je iz proverenih izvora dobila vesti o tome kako je novi sportski autombil italijanskog brenda spreman za proizvodnu traku. Veruje se da će novi model stići na tržište 2020. godine, a prvi put će biti predstavljen ove ili sledeće godine.

Pogea je u nastavku izveštaja naznačila da je izvor veoma dubok i predstavlja deo menadžmenta kompanije Alfa Romeo. Zatražili smo zvaničnu potvrdu proizvođača, a iz vrhovnog štaba rečeno nam je da će sve informacije biti iznete kada za to dođe vreme.

U ovoj fazi, detalji vezani za 6C automobil veoma su ograničeni, međutim, veoma lako možemo pretpostaviti da će biti daleko veći od 4C varijante, a potencijalno može posedovati identičnu platformu kao i model Giulia. Deluje veoma moguće da vozilo bude slično Jaguar F-Type i da će 6C Quadrifoglio biti poslednja Alfa Romeo verzija sa twin-turbo V6 motorom zapremine 2,9 litara, koji isporučuje oko 500 ks.

Ovo zapravo, nije prvi put da su se vesti o potencijalnom novom Alfa Romeo 6C automobilu pojavile u vestima, a prvi put smo o tome izveštavali pre četiri godine, kada je u avgustu mesecu najavljen direktni rival F-Type serije. U to vreme, sugerisano je da će model debitovati tokom 2017. godine, ali se to ipak nije dogodilo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group