Sony napravio svoju verziju električnog automobila

Sony je pokazao koncept električnog automobila koji nosi naziv Vision-S. Iako je ovaj auto predstavljen u fizičkoj formi, malo je verovatno da će se on ikada naći u prodaji.

Umesto toga, zamišljen je kao izlog različitih Sony tehnologija i komponenti Sony jedan od najvećih svetskih proizvođača senzora za slike, od kojih se mnogi mogu koristiti u automobilima.Vision-S se sastoji od 33 senzora i ima ultra široki ekran koji se nalazi na komandnoj tabli. Takođe poseduje 360 ° audio sistem i bežično povezivanje.

Tokom prezentacije automobila, direktor kompanije Soni je rekao:„Ovaj prototip prikazuje našu viziju budućnosti.“

Takođe je rekao da je automobil razvijen uz pomoć partnera, uključujući Magna Steir, Bosch, NVIDIA, Kualcomm, ZF, Blackberri i još mnogih drugih,što ga čini pravim tehnološkim remek delom. Ideja Sonyja je bila da pokaže da se ovakve tehnologije mogu koristiti u automobilima, ali prototip koji su predstavili tako je dobro prihvaćen od strane automobilskih ljubitelja, da mnogi prave peticije kako bi ovaj auto u stvarnosti mogli da kupe i voze.

Čelnici iz Sonyja za sada ne planiraju da se ovo vozilo produkciono proizvodi, ali nikad se ne zna i može se desiti da se oni predomisle.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group