Škoda Slavia – koncept koji ostavlja bez daha

Više slika

Više slika

Dizajneri Škode uspeli su da naprave mnogo uzbudljiviji model Scale ...

Novi model zove se Skoda Slavia i samo je konceptni automobil, što znači da ga još  uvek nećete moći kupiti. To je nezahvalno, jer su učenici strukovne škole Škoda uradili zaista dobar posao transformišući Scalu u ovaj Spyder model.

Uzimajući inspiraciju iz 1957 otvorenog dvodelnog trkačkog automobila Skoda 1100 OHC, Slavia obeležava i 125. godišnjicu osnivanja kompanije. Dizajniran od strane 31 polaznika koji pohađaju strukovnu školu proizvođača automobila, sedmi konceptni automobil Škode od 2014. godine  predstavlja most između prošlosti i sadašnjosti.

Nazvana po prvim biciklima koje su proizveli Vaklav Laurin i Vaklav Klement, nakon što su osnovali kompaniju 1895. godine, otvoreni Skoda Slavia model u potpunosti su dizajnirali i napravili studenti, od prvog nacrta do konačnog izgleda.

Kao što vidite, od prednjeg kraja do A-stubova, Slavia izgleda identično kao i Scala proizvodni model. Međutim, stvari su vrlo različite od A-stubova do zadnjeg dela, sa Spyder konceptom koji sadrži dvoje vrata umesto četvoro, bez krova i dugački poklopac sa istaknutim vazdušnim grlićima koji povećavaju aerodinamiku.

Transformacija Scale u dvosed kabriolet zahtevala je mnogo modifikacija, uključujući ojačavanje trapa, zavarivanje zadnjih vrata, redizajniranje podnog dela da bi se prilagodio modifikovanom izduvnom sistemu, kao i razvoj i nabavku novih delova. 20-inčne felne, na primer, preuzimaju se iz Škode Kodiak RS, dok kočioni sistem i glavčine točkova potiču iz Octavie RS.

Koristeći programabilne LED diode postavljene ispod bočnih pragova i iza legura, Slavia koristi dinamično spoljašnje osvetljenje u bojama češke zastave: plave, crvene i bele.

Prenos proizvodnog modela uključuje 1,5-litarski TSI motor od 150 KS i sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom.

Iznutra, digitalni instrument instrument ploča i sistem za zabavu Virtual Cockpit takođe su ostali nepromenjeni. Kada je u pitanju unutrašnjost, ona poseduje sportske odlike kao što su Sparco trkačka sedišta, perforiranu koža, crnu karbonsku koža i belo kontrastno šivanje.

Nadamo se da će Škoda razmotiriti proizvodnju ovog modela, jer bismo jako želeli da je vidimo na ulicama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group