Scuderia Cameron Glickenhaus 003 Stradale

Više slika

Više slika

Ovaj automobil možda izgleda kao čuveni Jamesov Glickenhausov trkač, ali je u pitanju SCG 003S varijanta koja je legalna za svakodnevnu vožnju, a koja će debitovati naredne godine u Ženevi...

 

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) je otkrila nove fotografije svog novog modela, a izjavili su da će SCG003S biti najbrži automobil u krivinama u prodaju, zbog napredne aerodinamike i tehnologije, koja će mu omogućiti sile od preko 2G u krivinama. 

S u imeni dolazi od Stradale, ali je SCG003S direktan nasledik automobila koji je pobedio na Nurburgirng trci 24 sata, tako da je daleko od tog imena. Kako biste imali neku predstavu šta su najavili, Koenigsegg One:1 je uspeo da izvuče maksimum 1,72G pri brzini od 180km/h na krivinama na stazi Suzuka. 

SCG003S će biti napravljen tako da poštuje tradiciju, pa će se praviti ručno u Italiji u Manifattura Automobili Torino, koristeći velike količine karbona. Automobil će izvući iz svog 4.4 motora, twin turbo, 750ks, što je dovoljno da ga ubrza do 100km/h za manje od 3 sekunde i ubrza skroz do 350km/h. 

Naravno, velika mogućnost personalizacije će biti dosutpna za ovaj automobil, koji će se proizvoditi u ograničenim serijama, a prozivodnja počnje naredne godine. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group