Saab AiroX - švedski san

Više slika

Više slika

Sa 150.000 modela Saab 9-3 koji su kreirani isključivo za kinesko tržište i jednu lizing kompaniju, ovaj švedski proizvođač je zvanično ugašen i tako je već godinama unazad.

Iako je veoma teško zamisliti svet u kome bi mogao da se pojavi još jedan Saab automobil i povratak ovog brenda u industriju, Gray Design studio je odlučio da stvori koncept nečega što bi moglo da bude mogući automnomni model superautomobila slavne marke.

Nazvan AiroX Autonomous Concept, automobil je baziran na osnovama Saab modela iz prošlosti, ali izgleda daleko bolje od svega do sada viđenog.

Nudeći potpuno autonomne vozačke tehnologije, njegovom kontrolnom tablom dominira ekran koji se prostire čitavom širinom enterijera pružajući putnicima sve opcije informativno zabavnog sitema koje je moguće zamisliti i poželeti. Međutim, eksterijer ovog projekta je taj koji stvara pravu magiju.

Na prednjoj strani, AiroX Autonomous uključuje relativno malu prednju masku hladnjaka, dva masivna usisnika vazduha i ugaoni prednji splitrer koji može da utera strah u kosti svim vlasnicima prilično besnih modela kompanije Lamborghini. Tu je još i komplet LED farova koji su smešteni sa strane pomenutih usisa, kao brijač tanki retrovizori i oštri bočni pragovi. Zadnji deo, u međuvremenu, uključuje LED štop svetla i stakleni poklopac motora koji se sastoji od dva hidraulična zatvarača koji redukuju silu potiska.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group