Renault Symbioz predstavlja budućnost mobilnosti

Više slika

Više slika

Nakon predstavljanja Symbioz koncepta na ovogodišnjem frankfurtškom sajmu automobila, Renault je sada novinarima pružio priliku da zaista dožive ovaj prototip i krenu u test vožnju...

Sudeći prema francuskom brendu, ovo je prvi funkcionalan prototip kreiran kako bi bio potpuno autonoman, što je pružilo priliku, svima koji su imali čast ga isprobaju, da danas dožive 2023. godinu. Pored toga što ovaj model poseduje mogućnosti autonomnog vozačkog sistema četvrtog stepena, što označava da vozač svoju pažnju može kompletno skrenuti sa druma, Symbioz je takođe vozilo nultih emisija gasova, napajano sa dva električna motora i dolazi zajedno sa svim mogućim konektivnim opcijama koje možete zamisliti.

"Ne možete zamisliti budućnost automobilske industrije ukoliko niste seli u Symbioz demo automobil. Naši inžinjerski i dizajnerski timovi odveli su nas u sledeću dekadu autonomnih modela, koji će nam omobućiti da iskusimo drugačiji vid mobilnosti."

"Električan i savršeno konektovan, ovaj radni koncept automobila dizajniran je kako bi stavio na test stare paradigme vezane za transport sa jedne tačke na drugu. Mi smo veoma uzbuđeni što možemo svetu da prikažemo svoju viziju i ljudima omogućimo da osete budućnost kompanije Renault", rekao je proizvodni inžinjer francuskog brenda, Gašpar Gaskon Abelan.

Dva električna motora ovog prototipa smeštena su na zadnjoj osovini i sarađuju zajedno sa 4Control sistemom upravljanja putem svih točkova, koji takođe nudi daleko bolju dinamiku na putu. U terminima specifikacija, ovaj model isporučuje 360 kW (489 ks) i 550 Nm obrtnog momenta, iako mu je maksimalna snaga procenjena na 500 kW (680 ks) i 660 Nm obrtnog momenta. Rezultat ovih cifara u najnižem obliku omogućuje automobilu da ubrza do stotke za ravno šest sekundi.

Iako ovaj model poseduje pakovanje baterija od 72kWh, njegova arhitektura omogućuje kapacitet do 100kWh, a što se tiče punjenja, moguće je dopuniti njegove baterije do 80% za manje od pola sata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group