Renault predstavio Megan budućnosti

Više slika

Više slika

Renault je otkrio novi koncept Megane eVision modela na događaju eWays, zajedno sa novom Dacia Spring...

Novi Megane eVision je prvi Renault koji se zasniva na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-EV, koja takođe predstavlja osnovu za Nissan Ariia model. Renault kaže da će novi Megane eVision ponovo izmisliti kompaktni hečbek kada uđe u proizvodnju krajem sledeće godine i da će doneti revoluciju u ovom segmentu vozila.

Prema francuskom proizvođaču automobila, koncept koristi bateriju niskog profila od 60 kW koja je kompatibilna sa brzinama punjenja do 130 kW. Jedina cifra koju nisu pomenuli bio je domet vožnje.

Elektromotor proizvodi 217 ks i 300 Nm obrtnog momenta, što ubrzava futurustički Megan do 100 km/h za manje od 8 sekundi.

„Potpuno smo iskoristili potencijal čiste električne platforme da na emotivan način ponovo izmislimo klasični hatchback“, rekao je Luka De Meo, izvršni direktor Grupe Renault. „Sa najtanjom baterijom na tržištu, kompaktnim kućištem od 4,21 metra koja nudi prostranost vozila iz segmenta C, Megane eVision je remek-delo naše kompanije.“, dodao je.

Prema De Meu, koncept je 95 posto spreman za proizvodnju, a Megane eVision postao je prvi model u novoj, široj paleti električnih vozila.Megane eVision dugačak je 4.210 mm, širok je 1.800 mm i visok 1.505 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.700 mm. To ga direktno stavlja u takmičenje sa modelima poput VV ID.3.

Konačna proizvodna verzija Megane eVision lansira se u Evropi krajem sledeće godine, a očekuje se da će biti ponuđena sa različitim veličinama baterija i različitim izlaznim snagama motora.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group