Rekreativni tenk i ultimativni terenac koji vas može odvesti bilo gde

Za one koji vole vožnju u terenskim uslovima, ali smatraju da brojni punokrvni 4X4 modeli nisu dovoljno sposobni na neravninama, ovaj lični rekreacioni tenk predstavlja ostvarenje njihovih snova...

Ovaj posebni tenk nazvan je Ripsaw EV3-F4 i proizvela ga je kompanija Howe & Howe i nedavno se našao na aukciji gde je do jučerašnjeg dana dostigao cifru od 425.000 dolara. Rekreacioni tenk baziran je na cevastom egzoskeletu visoke izdržljivosti i pokreće ga modifikovani Duramax turbo-dizel V8 motor zapremine 6,6 litara.

Ova jedinica razvija masivnih 800 ks i 2.033 Nm obrtnog momenta i uparena je sa petostepenim Allison 1000 menjačem. EV3-F4 može biti ubrzan do sto kilometara na sat i novom vlasiku donosi ništa manje od 50,8 centimetara razmaka od zemlje.

Najinteresantnije od svega jeste to što je putnička kabina Ripsaw tenka podržana vazdušnim vešanjem, što znači da sve sile koje utiču na gusenice ne mogu biti prenešene u enterijer. Eksterijer tenka ofarban je grubom mat crnom bojom i uključuje LED liniju fara, grejače u vetrobranskom staklu, infracrvena svetla na krovu, reflektor, FLIR kameru sa funkcijom stabilizacije slike, vitlo i vodootporne kutije za prtljag.

Enterijer ovog ulitmativnog terenca dizajniran je kako bi bio komforan i luksuzan, a kao takav, on poseduje Recaro sedišta sa opcijama grejanja i hlađenja. Unutra je takođe moguće videti i Bose avijacijski interkom sistem, zajedno sa dva velika Garmin dvanaestoinčna displeja osetljiva na dodir, na kojima se nalaze sve važne kontrole.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group