Prvi prototip pravog letećeg automobila sa BMW motorom

Brojne kompanije trenutno rade na letećim automobilima, ali većina njih su u suštini samo remodelirani helikopteri...

Međutim, ovo definitivno nije slučaj sa AirCar modelom Klein Vision brenda, koji deluje kao egzotični sportski automobil. Sa druge strane, ova mašina se transformiše u leteći automobil pritiskom na dugme, kada se njegov rep produži i krila se podignu i zatim povuku nazad kako bi legla na svoje mesto. Ovaj leteći model se trenutno nalazi u zvaničnoj pretproizvodnoj fazi i nedavno je kompletirao trideset i pet minuta dugo putovanje sa aerodroma u Nitri, do aerodroma glavnog grada Slovačke, Bratislave.

Kada se ova letelica spustila, zvanično je kompletirala 142 uspešno sletanje tokom razvoja, transformišući se ponovo u automobil za manje od tri minuta. AirCar je potom vožen po Bratislavi i za njegovim volanom se našao profesor Stefan Klajn, koji je naveo da ovaj let predstavlja početak nove ere dualnih transportnih vozila. Ova letelica sa četiri točka svakako otvara novu kategoriju u transportnom segmentu i vraća slobodu originalnih automobilskih atributa, koje omogućuju individualnost.

Iako je AirCar i dalje samo prototip, on poseduje BMW motor koji stvara 158 ks i funkcioniše uz pomoć konvencionalnog benzina. BBC mreža je takođe navela da ovaj dvosed može poneti i do dvesta kilograma tereta.

AirCar je već kompletirao preko četrdeset test letova i dostigao visinu od 2.499 metara. Štaviše, prototip je razvio maksimalnu brzinu od 190 km/h tokom testiranja. Brend Klein Vision već planira daleko naprednije jedinice, koji će predstavljati reference predproizvodnih modela. Kako ljudi kompanije navode, ove mašine imaće motore dobre za 296 ks i varijabilni propeler, krstareću brzinu od 300 km/h i prelazni opseg od 1.000 kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group