Prvi pogled na Mercedes GLC kupe

Samo nekoliko nedelja nakon prezentovanja novog GLC SUV modela sredinoom juna, Mercedes je izbacio prototip GLC kupea...

 

Znimljivo, ali Mercedes se nije mnogo potrudio da sakrije ovaj model, pa je kamuflaža samo na zadnjem delu i na nekoliko detalja na nosu automobila. Ovo bi moglo da znači da nećemo dugo čekati da sportska verzija modela GLC dođe na tržište. 

Kada je u pitanju stil, proizvodni model je blizu GLC koncepta koji je prikazan u Šangaju na sajmu automobila u aprilu, zadržao je isti profil, ali sa praktičnijim ručkama na vratima i retrovizorima, zajedno sa većim svetlima i manje dramatičnim branicima na oba kraja automobila. 

Trebao bi iz tog razloga da ima i slične dimenzije kao koncept koji je bio dugačak 4,7 metara, a verovatno će i osnova biti ista sa 2,873mm kao i GLC sa kojim će deliti i motore, a ponuda se sastoji od četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora. Ovo obuhvata i 241ks i 370Nm 2.0 turbo benzinca koji će biti lansiran sa naslednikom GLK modela ove godine. Takođe se očekuje da dobije i motor iz C400 i C450 AMG Sport, twin turbo V6 sa 329k i 362ks. 

Novi GLC kupe će biti konkurencija BMWovom X4 modelu.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group