Poslušajte urlik neverovatnog Bugatti Bolide modela koji uskoro ulazi u proizvodnju

Bugatti Bolide definitivno predstavlja najneobičnije vozilo koje je francuski proizvođač ikada kreirao do sada, dok je originalna jedinica nedavno dovezena na Concours d’Elegance at Villa d’Este događaj u Italiji...

Kada je prvi put predstavljen oktobra meseca 2020. godine, Bugatti je izjavio da Bolide predstavlja unikatnu eksperimentalnu studiju i ultimativni ultralagani hiperautomobil sa osmolitarskim W16 motorom. Zbog velike pomame za vrhunskim hiperautomobilima, uopšte ne čudi što je avgusta prošle godine kompanija Bugatti potvrdila da će Bolide stići u proizvodnu fazu i biti ograničen na svega četrdeset jedinica širom sveta.

Ono što je najzanimljivije, jeste to da Bolide ne predstavlja jednostavno, statično sajamsko, izložbeno vozilo kao što biste mogli očekivati. Zapravo, ovo je potpuno funkcionalna mašina koju pokreće osmolitarska W16 jedinica. U ovoj formi, ova brutalna jedinica stvara neverovatnih 1.820 ks i 1.850 Nm obrtnog momenta, što su cifre koje postaju još neverovatnije kada se u obzir uzme da težina celokupnog automobila iznosi 1.240 kg.

Kada je prvi put otkriven kao koncept, za Bolide model kompanija Bugatti izjavila je da može dostići stotku iz mesta za 2,17, 200 km/h za 4,36, 300 km/h za 7,37, 400 km/h za 12,8 i 500 km/h za 20,16 sekundi. Bugatti je takođe tvrdio i da je ova mašina teoretski, u mogućnosti da obrne krug oko Nordešlafe staze za svega 5:23,1 minuta.

Bugatti će naravno stvari spustiti koji nivo niže u proizvodnim modelima, obuzdavajući stvari na 1.578 ks i 1.600 Nm obrtnog momenta. Proizvodni Bolide modeli takođe će biti nešto teži, sa maksimalnih 1.450 kilograma, što će bez ikakve sumnje uticati na njihove performanse. Prvi Bolide automobili očekuju se tokom 2024. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group