Porsche želi da kreira Mission E Cross Turismo

Više slika

Više slika

Direktor kompanije Porsche želi da istakne buduće planove sa potpuno električnim Mission E Cross Turismo konceptom, koji nije samo još jedna, obična dizajnerska studija...

„Meni je ovaj konceptualni dizajn inicijalno veoma ubedljiv. Prema mom mišljenju, u njemu postoji veliki prospekt za proizvodnu seriju koja bi mogla uslediti uskoro“, izjavio je Oliver Blume.

Pre ovoga smo mogli da čujemo o planovima nemačkog brenda za kreiranje derivata sledeće linije Mission E, ali ovaj Cross Turismo je prvi solidan dokaz onoga što Porsche ima na umu.

Proizvodna verzija Cross Turismo mogla bi da uđe u proizvodnju tokom 2021. godine, sudeći prema izvorima bliskim kompaniji, uključujući dve godine razlike između krosovera produžene karoserije i originalnog modela sa kraćim zadnjim krajem. Ova linija će takođe pomoći ovom proizvođaču da osigura minimalnu proizvodnju fabričke hale u Zufenhausenu, koja će na taj način zaštiti svoje margine.

„Mi želimo da osiguramo da niska stopa korišćenja učini Mission E zastarelim, tako da ćemo njegove derivate za početak prilagođavati modelima iz ostalih linija“, dodao je jedan član upravnog odbora nemačkog brenda.

Koncept je gotovo iste veličine kao i Porsche Cayenne model i poseduje arhitekturu električnog pogonskog sklopa od 800 volti, prvi put viđenu na Mission E konceptu, koja obećava punjenje baterije do 80% za samo 15 minuta. Porsche tvrdi da njihova nova mašina poseduje prelazni opseg od 500 kilometara sa jednim punjenjem.

Par električnih motora nudi kombinovanih 590 ks i omogućuju glomaznom Mission E Cross Turismo automobilu da kompletira sprint do stotke za manje od 3,5 sekundi i dostigne 200 km/h za manje od 12. Još važnije, Porsche tvrdi da je njihov električni model sposoban da ponovi ove cifre iznova, u direktnim ponavljanjima, bez gubitka performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group