Porsche predstavlja moćni Cayman GT4 Clubsport Rallye koncept

Više slika

Više slika

Kompanija Porsche tiho je predstavila svoj novi Cayman GT4 Clubsport Rallye koncept...

Spreman za debi kasnije ovog meseca na Rallye Deutschland događaju, ovaj koncept baziran je na Cayman GT4 Clubsport modelu i poseduje širok asortiman zaista specifičnih karakteristika. Porsche je odbio da uđe u bilo kakve detalje, ali neverovatna svetlosna jedinica ovog automobila, zajedno sa krovnim usisnikom na krovu, jasno govore o čemu se tu radi. Takođe, možemo videti dodatne panele karoserije, zaštitni kavez i ultralake točkove umotane gumama za sve terene.

Baš kao i standardni model, ovaj koncept najverovatnije je napajan šestocilindričnim motorom zapremine 3,8 litara, koji stvara 380 ks. Ova mašina bi takođe mogla biti praćena šestostepenim PDK menjačem.

Nemački brend nije rekao previše o automobilu, ali deluje da bi zapravo mogao da stupi u svet trka, jer je potvrđeno da će ga voziti Romain Duma. Duma, kao što možda znate, postavio je novi rekord na Pikes Peak International Hill Climb trci, koju je kompletirao u dužini od 19,99 km za sedam minuta i 57,148 sekundi, upravljajući modelom Volkswagen ID R Pikes Peak.

Ukoliko sve ovo nije dovoljno interesantno, kompanija Porsche potvrdila je da će iskoristiti Rallye Deutschland kako bi skupila sve bitne informacije vezane za model. Ovi podaci će biti korišćeni kako bi se odlučivalo o tome da li bi nešto slično moglo da zaživi na regularnom nivou u nekoj skorijoj budućnosti. Odluka o proizvodnom modelu biće donešena kasnije ove godine, a ova linija će najverovatnije biti bazirana na 718 Cayman GT4 i, eventualno, Clubsport varijantama.

Malo toga je poznato o sledećem Cayman GT4 Clubsport automobilu, ali njega možemo očekivati sledeće godine. Prethodni navodi sugerisali su da će ovaj model posedovati nešto više snage i sile potiska. Takođe, možemo očekivati i daleko lakši upravljački sistem, dok nova proizvodna linija neće biti ograničena ni u kom slučaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group