Porsche ne želi da potvrdi kreiranje svog legendardnog sportaka

Više slika

Više slika

Među brojnim tajnim konceptima koje je kompanija Porsche detaljno razvila i unela u svoju prošlogodišnju knjigu nazvanu “Porsche Unseen”, nalazi se i model sportskog automobila dizajniran 2016. godine...

Le Mans Living Legend predstavlja koncept kreiran u čast retkog 550 kupe modela koji je nemački proizvođač konstruisao posebno za trke pedesetih godina, uključujući i 24 Hours of Le Mans trku izdržljivosti. Baš kao i brojni tajni koncepti kompanije, Le Mans Living Legend takođe istražuje inovativne dizajnerske elemente. Pogledom na njegove fotografije možemo primetiti nekoliko dizajnerskih karakteristika koje su dobile svoje mesto u 992 generaciji 911 modela.

Ovaj automobil je zapravo baziran na osnovama 718 Cayman modela, tačnije njegove GT4 varijante. To znači da bi ovo verovatno trebalo biti veoma direktno izvedena proizvodna verzija.

Najinteresantnije od svega jeste to što je nemački brend nedavno podneo zahtev za zaštitu intelektualne svojine i predao nacrte koncepta European Union Intellectual Property instituciji, dok je rendere novog modela pronašao jedan član Taycan EV foruma i na njima stoji 02.22.2021. kao datum proizvodnje sportskog automobila.

Iako nacrti patenta ne predstavljaju garant proizvodnje modela, veoma je čudno to što ih je Porsche ispunio nakon pet godina od stvaranja koncepta. Nije potrebno preterano naglašavati da je nemački proizvođač ranije takođe kreirao ograničena izdanja modela bazirana na retro linijama, sa poslednjim primerom 935 automobila, kreiranog na bazi i u čast 911 GT2 RS linije iz 991 generacije.

Ukoliko neki novi projekat oživljavanja retro linija bude pokrenut, velike su šanse da to bude baš 550 kupe automobil, dok su svi izvori bliski brendu ostali potpuno nemi i nisu želeli da komentarišu bilo kakve informacije vezane za potencijalno kreiranje budućih proizvoda.

N.Đ.

Izvor: Motor Autority

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group