Porsche GT iz budućnosti

Ruski dizajner, Ilja Zaharov, kreirao je koncept futurističnog Porschea...

Zaharov je stvorio ovaj vrhunski Porsche za svoj fakultetski rad iz dizajna, pa je tako kreirao koncept vozilo koje je oduševilo mnoge. Ovo uključuje automobil koji je idealan za svakodnevnu vožnju, ali koji poseduje kapacitet za prevoz putnika i može se povremeno voziti na trkačkim stazama. Na ovaj način, stvoren je multifunkcionalni automobil koji poseduje prepoznatljivu liniju Proschea, ali dosta unapređenu i izmenjenu.

Autombil izgleda vrlo kompaktno i spolja izgleda kao sportski automobil sa dvoje vrata. Međutim, kada otvorite vrta uvidećete da je to zapravo četvorosed, koji pomalo podseća i na Koenigsegg Gemera model koji je predstavljen nedavno.

Kupe je izgrađen od karbonskih vlakana i ima sportski set futurističkih LED farova, kao i istaknute lukove prednjih točkova. Dizajn automobila je elegantan i futuristički, a aerodinamika jasno poručuje da se radi o modelu koji će brzo juriti putevima. Zadnji deo vozila takođe je vrlo impresivan i poseduje masovne vazdušne usisnike, ali i svetlosnu traku u kojoj se nalaze sve svetlosne signalizacije.

Zaharov nije ništa spominjao vezano za agregat, ali kaže da bi ovaj automobil najverovatnije išao na elektro pogon, jer automobil budućnosti mora biti "čist" za okolinu.

Za sada je ovaj auto samo virtuelni koncept, ali se nadamo da ćemo ga jednom videti u stvarnosti.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group