Pininfarina PURA Vision - zadivljujući koncept kupe SUV modela

Više slika

Više slika

Ovo što vidite zove se Automobili Pininfarina PURA Vision dizajnerski koncept, za koji proizvođači automobila tvrde da bi mogao predstaviti novu eru električnog luksuza i imaće svoj javni debi tokom Monterey Car Week događaja ovoga meseca...

PURA Vision dizajnerski koncept svoj oblik preuzima od izuzetno uglađenih Coupe SUV tipova karoserije i poseduje dizajn koji prati korake Battista hiperautomobila. Italijanski proizvođač automobila opisuje svoj koncept kao nešto što poseduje upečatljivu i unikatnu prednju stranu, što je nešto sa čim se definitivno možemo složiti zbog prisustva skrivenih farova i dnevnih svetala, koji koriste tehnologiju ekstremno uskih L.E.S.S. nanovlakana, kreiranu od semenata tanjih od jednog milimetra.  

Gornji segment ovog koncepta poseduje Bianco Sestriere Gloss beli finiš, dok su brojni elementi donjeg segmenta karoserije finiširani izloženim ugljeničnim vlaknima. Intrigantan oblik vozila posebno je evidantan kada se posmatra sa strane i odozgo, gde je smešten veliki staklenik koji automatski privlači pogled. Komplet masivnih točkova od dvadeset i tri inča nalazi se ispod karoserije, dok su na njima smeštene velike gume sa belim prugama. Još jedan prilično intrigantan element predstavlja kružno postavljeno LED osvetljenje u centru staklenog krova, smisleno dizajnirano kako bi povezalo šoferšajbnu sa zadnjim vetrobranskim staklom.

Dizajneri kompanije Pininfarina takođe su kreirali i poseban par vrata nalik galebovom krilu za PURA Vision, koji kompanija zvanično naziva ’Lounge Door’. Ova vrata, u kombinaciji sa dizajnom automobila bez centralnih stubova, omogućuje neometan pristup prostranoj putničkoj kabini sa četiri sedišta.

Kada je reč o enterijeru, ovaj automobil stiže sa niskim pozicijama sedenja i prednjim sedištima koja deluju kao da plutaju. Ispred upravljača nalazi se veliki digitalni instrument panel, dok je sa njegove desne strane smešten rotirajući prenosnik, zadužen za biranje između Park, Reverse, Neutral i Drive brzina.

Kontrolna tabla se veličanstveno proteže u luku duž putničke kabine, veoma uglađeno se stapajući sa panelima vrata u beloj koži i ugljeničnim vlaknima. U centralnom segmentu moguće je videti vertikalno orijentisani displej informativno-zabavnog sistema, sa ključnim elementom putničke kabine koji predstavlja unikatni tekstil na centralnoj konzoli, gornjim delovima naslona sedišta i nabu, kreiran od 30% nativa vune i 70% recikliranog poliestera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group