Pininfarina B95: prva električna hyper Barchetta na svetu

Nedelja automobila u Montereju je oduvek bila izlog automobilske izuzetnosti, ali ovogodišnji događaj svedoči o novoj eri u svetu hiperautomobila.

Automobili Pininfarina, ime koje je sinonim za luksuz i veštinu izrade, ulazi u istoriju lansiranjem prve na svetu čisto električne hyper Barchette B95 koja izaziva strahopoštovanje. Ova revolucionarna kreacija ne samo da redefiniše performanse i dizajn, već i odaje počast bogatom nasleđu klasičnih trkača.

B95 hyper Barchetta je više od automobila, to je remek-delo dizajna i tehnologije koje pomera granice inovacija. Kombinacija njegove elegantne otvorene karoserije sa tehničkim detaljima stvara zadivljujuću interpretaciju klasičnog trkačkog modela, a sve to pokreću neprevaziđene performanse čiste električne tehnologije.

Filozofija dizajna PURA kompanije Automobili Pininfarina zauzima centralno mesto u B95, pokazujući elegantnu siluetu i dramatične proporcije. Ovaj dizajnerski jezik, koji je ranije viđen u konceptu PURA Vision, stručno je preveden na B95, neprimetno spajajući inspiraciju iz legendarnih klasičnih trkačkih automobila sa futurističkim elementima. Ova ekskluzivna hyper Barchetta deli scenu sa drugim čudesnim modelima Automobili Pininfarina kao što su Battista Edizione Nino Farina hyper GT i nedavno predstavljen koncept dizajna PURA Vision.

Sa samo deset primeraka koji će biti pažljivo ručno izrađeni, svaki B95 će biti jedinstveno remek delo saradnje dizajnerskog tima Automobili Pininfarina i pojedinačnih klijenata. Ova ekskluzivnost osigurava da će svaki automobil B95 biti jedinstven, dodajući redak dodir individualnosti svetu hiperautomobila.

Dizajn B95 je harmonična fuzija klasične estetike i inovacija za budućnost. Njegova karoserija pune širine graciozno obavija prednje blatobrane, stvarajući smeo i „mišićav“ izgled. Ovaj pažljivo izvajani dizajn nije samo estetika, to je svedočanstvo preciznosti i pažljivosti koje su ušle u svaki aspekt stvaranja automobila.

Gledano odozgo, PURA dizajn DNK je odmah prepoznatljiv. Dizajnerski tim Automobili Pininfarina je definisao prostor kabine koji uključuje sedišta, podesive aero ekrane i kupole iza svakog putnika. Iz ovog pogleda, postoje četiri jasne linije koje definišu B95, pokazujući vezu sa konceptom PURA Vision.

B95 nudi uzbudljivo iskustvo vožnje na otvorenom, poboljšano prvim elektronski podesivim aero ekranima na svetu. Inspirisani starinskim borbenim avionima, prozirni polikarbonatni dizajni imaju složeno projektovane i izložene aluminijumske nosače i vozač može da ih podigne i spusti kako bi poboljšao udobnost uz očuvanje integriteta dizajna. Vozači mogu čak da naruče kacige po meri, u skladu sa specifikacijama B95, uživajući u bezbednom i uzbudljivom iskustvo na putu i ​​na stazi.

Eksterijer B95 je studija kontrasta, sa metalik Bronzo Superga završnom obradom u kontrastu sa Giallo Arneis sjajnim delovima. Izloženi detalji od karbona sa potpisom dodaju tehnički i skulpturalni dodir, dok 20″ prednji i 21″ zadnji kovani aluminijumski točkovi pružaju dinamičan stav. Enterijer, koji predstavlja izuzetan spoj estetike klasičnog trkačkog automobila i futurističkog dizajna, obavija putnike udobnošću i sofisticiranošću.

Skulpturalna kontrolna tabla od ugljeničnih vlakana i presvlake od održive luksuzne kože u žutoj boji stvaraju osećaj harmonije i elegancije. Sedišta, inspirisana klasičnim trkačima, „savijaju“ se oko putnika, nudeći i udobnost i zaštitu. Nasloni za glavu, sa Pininfarina logotipima, završeni su luksuznim tekstilom Pied de Poule Houndstooth, dok se kontrastni šavovi crno-braon boje nastavljaju preko sedišta, unutrašnjosti vrata i instrument table.

Srce B95 je njegov najsavremeniji pogonski sklop, koji pruža zapanjujuće performanse. Ubrzavajući od 0-100 km/h za manje od 2 sekunde može se pohvaliti maksimalnom brzinom od preko 300 km/h. Njegova litijum-jonska baterija velikog kapaciteta od 120 kWh, uparena sa četiri nezavisna elektromotora visokih performansi, generiše snagu od 1400 kW (1900 KS).

Automobili Pininfarina B95 nije samo hiperautomobil, to je svedočanstvo nove ere u električnoj mobilnosti. Razvijeno od strane tima stručnjaka iz celog sveta, ovo remek delo predstavlja harmoničan spoj italijanske izrade, nemačke inovacije i globalne ekspertize. Sa samo deset primeraka koji će biti ručno izrađeni, B95 najavljuje novu eru luksuza, performansi i individualnosti u svetu hiperautomobila.

Dok željno iščekujemo 2025. godinu, kada će ova remek-dela ograničene serije stići na puteve, B95 predstavlja svedočanstvo ljudske genijalnosti, zanatskog umeća i nemilosrdne težnje za savršenstvom u automobilskoj industriji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group