Peugeot Urban Crossover Concept

Peugeot je predstavio na sajmu automobila u Pekingu, koncept urbanog korsovera koji je za cilj ima da bude jedan od vodećih krosovera u SUV B segmentu.

Francuski proizvođač automobila kaže da se svetska populacija sve više koncentriše u gradskim sredinama do te mere da će do 2050. godine, 5.3 milijardi ljudi će živeti u mega-gradovima. Kompaktni automobili su savršeno pogodni za gradski prevoz, ali oni moraju da se razvijaju kako bi pokrili sve potrebe svojih vlasnika, kako u urbanim tako i u vanurbanim sredinama.

Peugeot navodi svoju veliku stručnost kada su u pitanju kompaktni automobili, nakon toga što je proizveo više od 15 miliona jedinica i 200 modela. Takođe navodi da je model 3008 postigao veoma veliki uspeh kada su u pitanju SUV vozila C segmenta i da će to biti recept za razvijanje novog kompaktnog SUV-a. Peugeot-ov dizajn tim razvio je koncept Urban Crossover. Prema rečima francuskog proizvođača automobila, koncept studija igra na kratu elegancije i prefinjenosti.

Iako Peugeot tvrdi da njegov koncept prevazilazi granice stila i segmentacije, svojom dužinom od 4,14 m i širinom od 1,74 m,  jasno pripada malim SUV vozilima i biće glavni konkurent Nissan Juke-u i Ford Ecosport-u.

Urban Crossover koncept usvaja Peugeot-ov novi dizajnerski DNK sa. Tu je izvajan hauba i prednja krila koje smo već videli na automobilima kao što su 508 i 208. Tu su i zadnja sportska karakteristična svetla sa LED tehnologijom, kao i krov koji je inspirisan krovom modela RCZ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group